01.06.2024.

06:20

Foto: pexels.com

Magazin

Očistite kamenac na pegli brzo i lako! Uz samo dva sastojka sijaće se kao da je tek kupljena

Upotreba pegle na paru dovodi don skupljanja kamenca. To dovodi do slabijeg delovanja pare i zato je neophodno redovno i na pravi način čistiti peglu.

Pre nego što započnete sa postupkom čišćenja pegle na paru, proverite sigurnost, odnosno temperaturu pegle i priključenost na struju. Ako je priključena, isključite je. Nakon toga, očistite ploču vlažnom krpom kako biste uklonili nečistoće i ostatke kamenca.

Smesa za uklanjanje kamenca

Za uklanjanje kamenca, uzmite jednaku meru vode i sirćeta pa napravite smesu. Lagano navlažite krpu sirćetom i protrljajte ploču pegle. Pazite da ne dođe u kontakt sa drugim delovima pegle osim ploče jer bi to moglo uzrokovati oštećenja.

Informer

 

Nakon čišćenja pegle sprečite ponovo prljanje tako što ćete da koriste destilovanu vodu umesto obične vode. Destilovana voda ne sadrži kamenac koji može da ostavi tragove na ploči pegle. Nakon upotrebe pegle uvek ispraznite rezervoar sa vodom, kako biste izbegli stvaranje buđi.

Osim toga, redovno proveravajte filter za vodu i menjajte ga prema uputstvima proizvođača. Ako ne menjate filter redovno, voda koja se koristi u pegli može biti nečista i prljavština će se nakupljati na ploči.