07.06.2024.

06:20

Foto: Shutterstock

Magazin

Bele patike sijaće se kao nove! Trebaju vam dva sastojka koje svako od nas ima u kući (VIDEO)

TikTok je već duže vreme izvor korisnih informacija koje možemo da iskoristimo prilikom brige o čistoći našeg doma, ali i odeće. Tako je jedna baka u videu na TikToku otkrila kako da skinete prljavštinu sa patika nakon čega će ponovo biti kristalno bele.

Trebaju vam deterdžent i voda

- Pertle iz patika poprskajte sprejem za rublje i ostavite da se natope u toploj vodi sa deterdžentom za rublje - objasnila je baka za lišćenje pertli.

- Zatim umočite patike u posudu napunjenu deterdžentom i izribajte ih, uključujući đonove koristeći sodu bikarbonu i četku sa mekim vlaknima. Potrebno je da se natope 30 minuta do sat vremena pre ispiranja - rekla je ona.

Kako bi dokazala da njen trik funkcioniše, umočila je par prljavih patika u posudu sa deterdžentom i očistila ih sodom bikarbonom i četkicom za zube. Prljave patike su ubrzo postale bele kao sneg.

A šta je s đonovima?

Iako je prva metoda delotvorna u čišćenju patika, korisnica društvene mreže TikTok je objasnila drugi način sa kojim je đonove puno lakše očistiti, a za trik je koristila hidrogen za kosu 12%.

- Samo iščetkajte požutele đonove pre nego što ih je umotate u papirne ubruse. Potom ih stavite na sunčevu svetlost i pogledajte razliku. Ovo je savršen način da ostanu svetle i izgledaju kao nove - rekla je ona.

U komentarima mnogi su pohvalili njene savete jer su delotvorni.