Autor: Informer.rs

18.06.2024.

20:00

Foto: Shutterstock

Magazin

Sledite 3 pravila i imaćete uvek pun novčanik! Svi prave grešku jer misle da to nije bitno!

Principi feng šuija usmereni su na protok pozitivne energije radi privlačenja uspeha i opšteg blagostanja. Evo na šta treba da obratite pažnju kada je reč o vašem novčaniku.

Prema pravilima feng šuija, svaki predmet koji koristimo nosi određenu energiju, uključujući i novčanike.

Ako želite da privučete prosperitet, pozitivnu energiju i obilje, fokusirajte se na tri ključna elementa.

Boja

Srećna boja za 2024. godinu je zelena, simbolizujući rast i vitalnost. Ako vam se zelena ne dopada, možete odabrati materijal s zelenim detaljima ili postavom. Ova boja će vam pomoći da privučete više novca i prilika tokom 2024.

Informer

Oblik i materijal

Oblik novčanika takođe značajno utiče na njegova feng šui svojstva i finansijsku stabilnost. Dobro dizajniran novčanik može pomoći u akumulaciji bogatstva. Ravni, jednostavni novčanici omogućavaju da novac bude složen bez preklapanja, što obezbeđuje pozitivan protok energije. Novčanik treba da bude dovoljno prostran da stane sav novac, kartice i dokumenta.

Materijal je takođe bitan: koža se preporučuje zbog izdržljivosti i pozitivnih energetskih svojstava. Novčanik treba da bude funkcionalan, sa rajsfešlusom i kopčom koje su jednostavne za upotrebu.

Organizacija

Čistoća i organizacija su ključni za feng šui principe. Oslobodite novčanik od svih nepotrebnih predmeta kao što su stari računi, priznanice, podsetnici i papirići, jer oni mogu blokirati energiju i usporiti vaš finansijski napredak. Redovno čistite novčanik jednom nedeljno i organizujte novac i kartice na odgovarajuća mesta.

Kovanice i papirni novac treba držati odvojeno, a kartice stavljati u posebne džepiće. Preporučuje se i razdvajanje kreditnih kartica od kartica za popuste i druge namene. Redajte novčanice po veličini kako biste održali osećaj reda i organizacije.