Autor: Informer.rs

13.07.2024.

06:21

Foto: Shuterstock

Magazin

Upotrebite ovo jeftino sredstvo i kupatilo će zablistati! Kamenac i rđa biće kao rukom odneseni

Ako ste bezuspešno pokušavali da očistite površine pune kamenca, rđe i druge prljavštine u svom domu i isprobavali razne metode, vreme je da isprobate sredstvo koje sigurno pomaže.

Reč je o limuntusu, koji posebno efikasno čisti slavine i česme u kupatilu.

Informer

 

Limunska kiselina je jedna od najčešće korišćenih voćnih kiselina na biljnoj bazi i čvrst je prah koji se lako rastvara u vodi. 

Limunska kiselina se uglavnom dodaje hrani zbog arome ili produžavanja njenog roka trajanja. Ali ona je i veoma moćno sredstvo za čišćenje, koje može da se koristi na razne načine.

Informer

Shuterstock

Limuntus je sasjno sredstvo kojim možete oribati slavine u kupatilu, kao i pločice.

Isto tako, sudoperu pospite sodom bikarbonom, prelijte sadržaj jedne kesice limunske kiseline i preko nje iscedite pola limuna. Sačekajte nekoliko minuta i nežno istrljajte sunđerom. Isperite vodom. Bićete iznenađeni rezultatima.

Da biste očistili mašinu za pranje sudova, sipajte kesu limunske kiseline u odeljak za tablete i pokrenite mašinu na standardni program za pranje sudova.

Iznenadićete se koliko će posuđe biti sjajno i koliko će biti čista mašina za pranje veša.

Da biste efikasno očistili toalet šolju rasporedite u njoj oko tri kašike limuntusa, ostavite da deluje, kratko istrljajte četkom i zatim isperite. Mrlje se na ovaj način lako uklanjaju, a dobijate i svežinu citrusa.