29.07.2024.

08:00

Foto: Shutterstock

Magazin

Rešite se buđi jednostavno i efikasno! Treba vam samo jedan sastojak koji imate u kući

Iako je silikon vodootporan, na njemu lako može da se stvori buđ koju je neverovatno teško očistiti. Fleksibilnost silikona znači da se buđ neće skinuti, bez obzira koliko je ribate jer može lako da se sakrije u malim pukotinama.

Umesto korišćenja jakih hemikalija u kupatilu, postoji mnogo bolji način da "ubijete" buđ i sprečite je da se vrati - a to je korišćenje belog sirćeta.

Belo sirće uništava buđ

Belo sirće sadrži kiselinu koja može lako da prodre u buđ. Ona takođe ima prirodna antimikrobna svojstva, koja će stvoriti negostoljubivo okruženje za bakterije, gljivice i buđ kako bi sprečile njihovu pojavu ponovo u budućnosti.

Informer

 

Sve što treba da uradite je da pomešate jednak deo belog sirćeta sa jednakom količinom tople vode u praznu bocu sa raspršivačem i prskate nabuđavi deo silikona dok se potpuno ne natopi.

Ostavite otopinu belog sirćeta da odstoji najmanje jedan sat, ali, za veću infestaciju buđi, ostavite i duže.

Kada istekne vreme, obrišite silikonsku površinu. Isperite područje toplom vodom kako biste se rešili ostataka sirćeta, a zatim upotrebite čisti peškir da potpuno osušite površinu.

Informer

 

Površinu temeljno osušite peškirom kako biste sprečili pojavu buđi. Držite bocu sirćeta pri ruci u kupatilu i svakih nekoliko dana prskajte na površine sklone buđi.