04.08.2024.

22:00

Foto: Foto: Shutterstock

Magazin

Feng šui saveti za spavaću sobu! 6 boja koje donose dobro raspoloženje i miran san - jedna se posebno izdvaja

Ako ste novi u istraživanju principa feng šuija, pokušajte da napravite nekoliko promena u svojoj spavaćoj sobi, a zatim obratite pažnju na to kako se osećate.

Način na koji možete aktivirati feng šui u svojoj spavaćoj sobi jeste boja. Ljudi su vizuelna stvorenja i boja ima veliki uticaj na to kako se osećamo.

Zašto je spavaća soba važna

Spavaća soba je najvažnija prostorija u vašem domu iz perspektive feng šuija. To je soba koja vam je najprivatnija i najbliža. U feng šuiju se posmatra šta svaki deo doma metaforički predstavlja. Vaša spavaća soba, na primer, predstavlja vas. To je deo vašeg doma koji je najprivatniji i energetski najviše povezan s vama.

Informer

 

Načini da unesete boje u svoju spavaću sobu

Postoji toliko zabavnih i kreativnih načina da unesete boje u svoju spavaću sobu. Farbanje zidova je, naravno, odličan način da dodate novu boju. Ako ne želite da farbate zidove, uvek možete da unesete boju kroz dekor i dodatke. Na primer, možete isprobati novu posteljinu u boji koja vam odgovara. Možete dodati jastučiće ili manje detalje, što je posebno dobar način da promenite stvari sezonski, piše The Spruce.

Zelena i plava za dobrobit i vitalnost

Plava i zelena su sjajne boje za spavaće sobe. Povezane su s elementom drveta i predstavljaju rast, vitalnost i nove početke. To su takođe boje koje često vidimo u prirodi i deluju veoma umirujuće. Blede pastelne nijanse zelene i plave su posebno umirujuće i opuštajuće.

Informer

 

Ljubičasta za prosperitet

Ljubičasta je sastavljena od hladne, umirujuće plave i vatrene, strastvene crvene. To je čini uravnoteženom bojom. Ljubičasta je takođe povezana s područjem Ksun (bogatstvo) na mapi feng šui bagua, povezanom s prosperitetom i finansijskim obiljem, kao i sa samopoštovanjem. Pokušajte da dodate umirujuće nijanse lavande u svoju spavaću sobu za veću ravnotežu.

Bela za jednostavnost

Bela je često omiljena u enterijeru kuće, posebno na zidovima. Bela predstavlja čistoću i jednostavnost. Međutim, bela može biti oštra kada se koristi u velikim količinama, pa je najbolje kombinovati je s drugim, mekšim bojama.

Informer

 

Narandžasta za ravnotežu

Žuta, smeđa i narandžasta su boje koje su povezane s elementom zemlje u feng šuiju, koji je povezan sa uzemljenjem, stabilnošću i ishranom. To ih čini sjajnim bojama za spavaću sobu, posebno ako se osećate neutemeljeno.