Autor: Informer.rs

14.08.2024.

12:00

Foto: pexels.com

Magazin

Očistite rernu za 30 minuta bez ribanja! Potreban vam je samo jedan sastojak i biće kao nova!

Čišćenje rerne često se doživljava kao jedan od najzamornijih kućnih poslova. Uprkos trudu koji ulažete, neretko ostaje osećaj da rezultati nisu zadovoljavajući, bez obzira koliko se trudili.

Međutim, postoje praktični trikovi za čišćenje rerne koji ne uključuju upotrebu agresivnih hemikalija i mogu značajno olakšati ovaj posao.

Dobro su poznata sredstva poput sode bikarbone, limuna, sirćeta, pa čak i tableta za mašinu za pranje sudova, praška za pecivo, ili kisele vode.

Ali, da li ste znali za jednostavan trik sa jednim jedinim sastojkom koji efikasno uklanja tvrdokorne masne naslage i prljavštinu iz rerne?

Informer

 

Sve što vam je potrebno jeste sirće.

Sipajte ga u duboku tepsiju koju ćete postaviti na donju rešetku rerne. Zatim uključite rernu na 120°C i ostavite je da radi oko pola sata. Tokom tog vremena, sirće će isparavati, a isparenja će omekšati naslage masti.

Kada se rerna dovoljno ohladi, uklonite tepsiju i čistom krpom lagano prebrišite unutrašnjost – prljavština će se lako skinuti.

Dodatni savet: Pre nego što započnete ovaj proces, ako želite dodatno pojačanje, možete posuti so na tvrdokorne mrlje. So će upiti deo masnoće, čineći kasnije čišćenje još efikasnijim.