23.08.2024.

21:00

Foto: Shutterstock

Magazin

Roditelji, obratite pažnju! Uz pomoć ovih trikova beba će spavati cele noći

Studije su pokazale da, što više noći tokom nedelje beba ima ustaljenu rutinu spavanja, bolje će zaspati. Večernjim kupanjem bebi označite kraj dana. Topla voda može da izazove pospanost.

Takođe, možete čitati knjige, pevati uspavanke i grliti je.

Pre nego što vi ili vaš partner odete na spavanje, nežno probudite dete kako biste ga podojili ili nahranili. Ovo će mu pomoći da se ređe budi u toku noći. Stavite ga u krevetac dok je još budno.

Informer

 

Bebi treba desetak sati sna

Stavite svoju bebu u isto vreme i na isto mesto svake noći. Ako ste poremetili kontinuitet spavanja zbog odmora ili promene mesta stanovanja, ne brinite. Pokušajte da se što pre vratite starim navikama.

Možda ćete pomisliti da će, ako bebu stavite ranije u krevet, manje spavati i da će se ranije probuditi. Ali ne zaboravite da bebi treba desetak sati sna. Stavite je na spavanje oko 19.30 ili 20 sati.

Bebu razbudite uvek u isto vreme. Normalno je da se mališani odupiru spavanju. Pokušajte bebi odlazak na spavanje da učinite zabavnijim.

Bebe mogu da zaspe samostalno otprilike tek posle petog meseca života. Od tada postepeno smanjujte ljuljanje, pevanje uspavanki i maženje kako biste navikli bebu da sama zaspi.