Autor: Informer.rs

10.09.2024.

20:00

Foto: Shuterstock

Magazin

Sipajte ovo na sunđer pre upotrebe! Ovaj trik je zlata vredan jer će ga onda dezinfikovati i ubiti bakterije na njemu!

Učinkovita higijena kuhinjskih sunđera je ključna za održavanje čiste i zdrave kuhinje. Jedan od efikasnih trikova za čišćenje sunđera uključuje upotrebu soli i sirćeta, koji se zajednički koriste za dezinfekciju i eliminaciju bakterija.

So je prirodno antibakterijsko sredstvo koje sprečava rast mikroorganizama, dok je sirće poznato po svojim antibakterijskim i antigljivičnim svojstvima. Kada se ova dva sastojka kombinuju, njihova moć dezinfekcije se značajno pojačava. Sirće dodatno pomaže u rastvaranju ostataka hrane i masti, ostavljajući sunđer čistim i bez neugodnih mirisa.

Informer

 

Da biste primijenili ovaj trik, prvo navucite sunđer i obilno ga pospite solju. Nakon toga, prelijte ga belim sirćetom i ostavite da djeluje 15 minuta. Postupak ponovite i sa druge strane sunđera, a zatim ga dobro isperite čistom vodom. Ova metoda ne samo da čisti sunđer, već

Preporučuje se da ovaj postupak koristite barem jednom nedeljno. Takođe, nakon pranja posuđa, sunđer je najbolje isprati u toploj vodi i potpuno osušiti, kako bi se sprečio brži rast bakterija u vlažnom okruženju. Ipak, redovno menjanje sunđera, idealno svake dve do četiri nedelje, ostaje neophodna praksa za očuvanje higijene.