09.10.2024.

13:00

Foto: Privatna arhiva/shutterstock

Magazin

Baba Vanga je verovala da je ovo mesto u kući sveto! Održavajte ga čistim i za 3 dana stižu pare

Mnoge starije generacije verovale su da je kuhinja ta koja je energetski centar našeg doma, pa se zato savršena čistoća i red u ovoj prostoriji podrazumevaju, a samo je tada protok novca i sreće u domu siguran.

No, bugarska proročica Vanga tvrdila je da nije kuhinja ta od koje zavisi kakve energije preovladavaju u nekom domu i "da li je kuća zdrava".

Informer

 

Ono što je "sveto" mesto u kući koje je odgovorno za blagostanje unutar nje jesu ulazna vrata, bar je tako Vanga govorila.

U praktično svim kulturama sveta kroz istoriju postojali su neki rituali vezani za ulazna vrata, od kojih su se neki i danas zadržali tako se ukrašavaju biljem, venčićima, amajlijima, ukrasima koji zvone na vetru, farbaju se u tačno određenu boju... Ali šta god da se zakači za vrata, nebitno na kom kraju sveta, cilj je uvek isti zlu preprečiti put, a širom raširenih ruku dočekati dobru energiju.

Informer

 

Prema Vangi vratima čak i nije potrebna amajlija, dovoljno je da ih redovno održavamo čistima, kao i sam prag. Nakupljena prašina na vratima i štoku privlače negativnu energiju, kao i ako su vrata pokvarena ili šarke na njima škripe.

Zato redovno prebrišite vrata, a drevni savet proročice bio je da ih izribate mešavinom soli i vode (2 supene kašike na 4 litra vode). Navodno ćete već posle tri dana dobiti novac ili radosne vesti, čak i ako to niste očekivali.