13.10.2024.

12:00

Foto: Shutterstock

Magazin

Fleke od ulja postaju prošlost! Evo kako da ih uklonite bez hemikalija i spasite omiljenu odeću (VIDEO)

Mrlje od ulja na odeći često se čine kao nepremostiv problem, ali ne mora biti tako. Zahvaljujući genijalnim trikovima koje ljudi dele na društvenim mrežama, uklanjanje tih tvrdokornih mrlja nikada nije bilo jednostavnije.

Influenserka Lese Molotsi otkrila je rešenje koje je oduševilo njene pratioce. Bez potrebe za sirćetom, ona u svojoj metodi čišćenja koristi svakodnevne kuhinjske sastojke, piše Express.

Kako ukloniti mrlje od ulja?

Njen najnoviji trik za čišćenje mrlja od ulja oduševio je pratioce, a objava prikupila je čak 212.000 lajkova.

U videu koji je podelila, Lese započinje demonstraciju tako što namerno stvara mrlje od ulja na svojim tajicama za trčanje te u videu pita:

- Imate problema sa mrljama od ulja na odeći? Evo kako da ih se rešite - rekla je ona.

Prvi korak je da upijete višak ulja papirnim ili kuhinjskim ubrusom, izbegavajući pritom trljanje kako bi se sprečilo širenje fleke.

- Muče vas fleke od ulja na vašoj omiljenoj odeći? Ovaj jednostavni trik, korak po korak, pomoći će vam da ih se rešite koristeći sastojke koje već imate kod kuće. Sve što vam treba su soda bikarbona, sredstvo za pranje posuđa i vruća voda. Moj savet je da pustite da soda bikarbona upije ulje pre nego što počnete sa ribanjem. Ako je fleka starija, ovu metodu treba ponavljati nekoliko puta - objasnila je.

Pratioci su otkrili metode koje oni koriste:

- Najbolji način koji sam otkrio je nanošenje sredstva za pranje posuđa na mrlju od ulja. Ostavite tako 24 sata, i zatim operite. Rezultat je neverovatan - rekao je jedan pratilac. 

- Koristim ricinusovo ulje za mrlje od ulja, ostavim ga da deluje sat vremena, a zatim operem i savršeno funkcioniše - dodala je druga.