20.10.2024.

13:00

Foto: printscreen

Magazin

Ovo je unuka Nikole Tesle! Slika je i prilika svog dede - niko ne zna da je potomak naučnika, a svetski je poznata (FOTO)

Tokom devedesetih i početkom dvehiljaditih, Slađana Tesla bila je jedna od vodećih figura srpskog modelinga. U ovom turbulentnom periodu, mnoge lepe Srpkinje uspele su da izgrade uspešne karijere u inostranstvu. Među najistaknutijima su bile Anđelija Vujović, Ivana Stanković, Tamara Paunović i Slađana Tesla. Slađanu su od samog početka njene karijere odlikovale prirodna lepota, šarm i harizma, što joj je omogućilo saradnju sa renomiranim modnim kućama kao što su Vivijen Vestvud i Valentino.

Informer

Slađana Tesla menekenka

Nakon uspešne karijere modela, Slađana je prešla u svet modnog koreografisanja, kastinga i produkcije, ali se povremeno vraćala modelingu. Tako je nedavno postala zaštitno lice italijanskog brenda nakita Sefora Farinači, a njeno lice krasilo je "pola Rima".

Zanimljivo je da je njeno prezime, Tesla, privuklo posebnu pažnju zbog veze sa jednim od najpoznatijih naučnika u istoriji, Nikolom Teslom, koji nikada nije imao porodicu, ali je dalji deda-stric manekenki. Slađana je ponosna na svoje prezime i često ističe da veruje da deli sličnosti sa svojim čuvenim pretkom.

Informer

Nikola Tesla

- Mnogi mi kažu da na Nikolu imam karakterne crte lica koščato lice, nepravilan profil, prodoran pogled. Visoka sam i nisam krupne građe. S druge strane, od dede se razlikujem po interesovanjima. Oduvek sam bila društvenjak. Odlično su mi išli strani jezici, a zanimala me je i istorija umetnosti. Međutim, pre nekoliko godina počela sam da se interesujem za metafiziku i tada sam pomislila: "Evo ga Tesla u meni!" On se, kao i ja sada, tokom života bavio onim duhovnim u čoveku. Smatram da je, isto kao i ja, verovao da ljudi nisu ni svesni svoje snage i šta su sve sposobni da urade. Važno je da razmišljamo pozitivno jer svi smo mi magneti koji privlače svoju stvarnost - istakla je ona jednom prilikom za Hello.

Informer