28.10.2024.

08:00

Foto: Shutterstock

Magazin

Ove boje donose bogatstvo u vaš dom! Blagostanje i nove promene će kucati na vrata

Boje igraju ključnu ulogu u našim životima, utičući na naše emocije i raspoloženje. Uvođenjem određenih boja u naš prostor, možemo uneti pozitivnu energiju i blagostanje.

Informer

 

Evo šest boja koje mogu poboljšati energiju u vašem domu:

1. Žuta

Žuta boja unosi toplinu i "oživljava" prostor. Prema feng šui verovanju, idealna je za centralni deo sobe, dnevnu sobu, ali ne treba preterivati sa njom jer umara oči. Žuta boja takođe podstiče razmišljanje i intuiciju.

2. Zelena

Zelena simbolizuje promene i uspeh. Slike zelenih pejzaža mogu da pomognu u oporavku, a nanošenje zelene boje u prostor dodatno relaksira. Idealno je da je koristite u poslovnom prostoru jer podstiče koncentraciju. 

Informer

 

3. Plava

Plava boja, predstvalja element vode i donosi promene i novi početak. Povećava samopouzdanje i olakšava komunikaciju. Ova boja smanjuje apetit i deluje umirujuće, ali pazite da je ne koristite previše, jer to može izazvati suprotan efekat.

4. Crvena

Crvena boja podstiče akciju i ubrzava rad srca, a povezana je sa brzim promenama. Čak i mala količina crvene deluje snažno, a crvena vrata stvaraju osećaj dobrodošlice. Postoji verovanje da žena koja nosi crveno na prvom sastanku ima više šanse za srećnu vezu.

Informer

 

5. Ljubičasta

Ljubičasta boja je savršena za meditaciju i jogu, povezuje se s bogatstvom i pozitivnom energijom. Idealna je za unutrašnje prostore, ali izbegavajte je u dnevnim sobama, jer može otežati komunikaciju.

6. Narandžasta

Narandžasta unosi toplinu i radost u svakodnevni život. Ova boja se povezuje sa zdravljem i može poboljšati raspoloženje. Svetlo narandžasta u manjim količinama povećava pozitivnu energiju i čini prostor prijatnim i veselim.