15.12.2015.

12:41

Foto:

Magazin

POMERANJE kompjuterskog miša oslikava emocije korisnika!

Konkretno, kažu naučnici, ljuti korisnici prave nagle pokrete, ali im je ukupna brzina manja. Frustracije i tuga izazivaju promene u brzini, uporedo sa slabljenjem preciznosti. 

Tim je sproveo istraživanje tako što bi naljutio učesnike i snimao obrasce pokretanja miša. Takođe, od korisnika je traženo da se izjasne o svojim osećanjima. 

(VIDEO) PREGLED GODINE NA FEJSBUKU Ovo smo najviše delili i lajkovali!

Naučnik Džefri Dženkins, vođa projekta, izjavio je da nalazi mogu da se primene u proučavanju korisničkog doživljaja i dizajnu interfejsa (UX/UI), kod bihevioralnog targetiranja i prilagođavanja specijalnim grupama korisnika. 

 - Uvek je bilo veoma teško odrediti kada korisnik postaje frustriran toliko da se više ne vrati na sajt -  rekao je. 

(FOTO) U DUHU "RATOVA ZVEZDA" Profilnoj slici na Fejsbuku dodajte svetlosni mač!

 - Kad uspevamo da registrujemo negativnu emocionalnu reakciju, možemo da prilagodimo doživljaj vebsajta na način da eliminišemo stres ili da ponudimo pomoć - kaže Dženkins. 

Ostaje da se vidi da li će rezultati istraživanja u segmentu prevlačenja i tapkanja po ekranima mobilnih uređaja biti relevantni, a on kaže da je količina raspoloživih podataka obećavajuća. 

Patenti za tehnologiju koja je razvijena do sada u posedu su lokalne startap kompanije, a Dženkins učestvuje u unapređivanju rešenja.

 

Tagovi: