18.02.2016.

15:31

Foto:

Magazin

(VIDEO) NAJJEFTINIJI pametni telefon na svetu košta samo 3 evra

Indijska kompanija Ringing Bells lansirala je smartphone Freedom 251 koji će koštati neverojatna 3 evra, što je upola manje od do sada najjeftinijeg pametnog telefona. 

(VIDEO) NEVEROVATNO, ALI MOGUĆE! Napunite telefon uz pomoć limuna!

Uređaj dolazi s četvorojezgarnim procesorom na 1,3 GHz, 1 GB RAM-a i 8 GB interne memorije, koja se pomoću microSD kartice može proširiti na 32 GB. Telefon ima dvostruku kameru, zadnju sa 3,2 megapiksela i prednju s 0,3 za ne baš tako savršene selfije, ali za te pare ne možemo ni očekivati više. 

(VIDEO) POVRATAK U BUDUĆNOST Ekrane ćemo uskoro moći da stavimo na oko!

U zadnje veme sve su popularnije kinesk kompanije koje proizvode jeftinije modele pametnih telefona. Kompanije kao Xiaomi, ali i manje poznati kineski brendovi, privlače kupce solidnim hardverom i cenom koja je nekoliko puta niža od Samsungovih ili Appleovih modela. Međutim, i te cene mogu biti previsoke za korisnike u zemljama u razvoju, kao što je Indija. 

Ovaj mobilni napravljen je uz podršku indijske vlade kako bi svoje stanovnike podstakli na kupovinu pametnih telefona. Nedavno istraživanje pokazalo je da sve više ljudi u Indiji kupuje pametne telefone. Početkom 2014. godine 78 odsto kupljenih telefona bili su klasični mobilni telefoni kakve smo koristili početkom veka, a krajem iste godine taj je broj pao na 65 odsto.

Tagovi: