23.03.2019.

14:13

Foto:

Magazin

(VIDEO) EH, TI JAPANCI! Biljka koja sama traži da je zalijete i šeta se do svetla!

Preoblikovano u pametno drvo zahvaljujući svojoj high-tech bazi, drvo sada može da se kreće kako bi pronašao najbolju lokaciju gde ima dovoljno sunčeve svetlosti.

Baza može da prihvati masu od 20 kg, drugim rečima: veoma lep (i stari) Bonsai. Industrijski dizajn je definitivno moderan, ali bi se dobro uklopio u tradicionalnu kuću, ili čak u terasu Zen bašte. Ponekad će drvo tražiti vašu pomoć: kada senzori vlage otkriju da je suviše suva zemlja, drvo će "došetati" do svog vlasnika da traži vodu tako što će baza promeniti boju.

OVA MAMA JE GEJMER! Istorija IT i gaminga – Računari! Nova kolumna Danice Manojlović

Ne samo da vas upozorava kada je "žedan", već vas može pratiti oko Zen hrama i razgovarati sa vama, i ponašaće se kao jednostavan, pametan zvučnik.

POGLEDAJTE VIDEO:

Ono što je najimpresivnije, može čak i da odgovori na pitanja o smislu života i čini se da voli da citira Getea: "Ono što je važno u životu je život, a ne rezultat života."

OVO DUGME NA TELEFONU SVI KORISTIMO, a ne znamo da je VEOMA ŠTETNO PO ZDRAVLJE!

Bons-AI nije proizvod, već jedan zanimljiv demo kog je TDK smislio da bi demonstrirao šta sve njegove komponente i senzori mogu da urade. Bons-AI je opremljen senzorom za zemljište, kamerom (koja naviguje njegovo kretanje), senzorom pokreta (za stabilnost), malom solarnom ćelijom, senzorom ambijentalnog osvetljenja, bežičnim punjačem i naravno, mikroprocesorom, prenosi PC Press.

Tagovi: