05.10.2021.

10:12

Foto:

Magazin

NOVO NA GUGL HROMU! Ovo će vam pomoći u pretraživanju

Ovo je super za sve one koji žele da prate temu koja ih zanima.

Ovaj alat automatski prikuplja stranice i informacije u vezi sa određenom temom, tako da korsinici više neće morati ručno da kopaju po istoriji pretraživanja.

Hrom će dalje nuditi predloge za pretraživanje kako bi vam olakšao pretraživanje na webu.

Grupe stranica će se skladištiti lokalno, što znači da ih nećete moći otvoriti na više uređaja, iako Gugl napominje da i na tome radi. Konačno, opcija će se moći isključiti u bilo kom trenutku i izbrisati specifičnu istoriju pripremljenog materijala, tj. Putovanje.

Funkcija Putovanje je veoma korisna za sve koji nedeljama istražuju istu temu ili planiraju putovanje, kupuju automobil ili neki deo elektronske opreme. 

Informer

Nova opcija na Guglu

Panel za pretrage

Još jedna novina dolazi u obliku bočne pločice za pretragu. Kada kliknete na vezu nakon pretraživanja, videćete ikonu G pored trake za adresu - ako kliknete na nju, videćete druge rezultate na bočnoj traci koji će vam olakšati pretraživanje i upoređivanje rezultata bez vraćanja na pretragu.

Na Chrone OS Dev kanalu trenutno se testira bočna traka. Ako kompanija odluči da je lansira za širu publiku, bočna traka bi mogla doći na više platformi i podržati više pretraživača, preneo je Engadget.