03.04.2023.

21:00

Foto:

Magazin

KORAK DALJE SA VEŠTAČKOM INTELIGENCIJOM! Nova tehnologija pomaže ljudima na sastancima i razgovorima!

 

Veštačka inteligencija polako ulazi u sve pore društva, a sada je razvijena tehnologija koja pomaže ljudima u razgovorima.

Naime, studenti Univerziteta Stanford koji koriste veštačku inteligenciju razvili su tehnologiju koja govori ljudima šta da kažu tokom nezgodnog sastanka ili intervjua za posao.

Nova tehnologija

Četiri učenika po imenu Brajan Hau-Ping Čijang, Varun Šenoj, Aliks Cui i Adrijano Hernandez kreirali su alat pod nazivom RizzGPT dizajniran da pomogne ljudima u nezgodnim razgovorima koristeći AI (veštačku inteligenciju) i proširenu stvarnost (AR).

AI jedinjenja

Čang je podelio video snimak RizzGPT koji se koristi u praksi na Tviteru i objasnio:

- Oprostite se od neugodnih sastanaka i intervjua za posao. RizzGPT sluša vaš razgovor i tačno vam govori šta da kažete sledeće.

Kako funkcioniše RizzGPT?

RizzGPT radi koristeći GPT-4 jezički model i Vispera, OpenAI alatku za prepoznavanje glasa, koja pomaže u generisanju odgovora na pitanja postavljena tokom razgovora. Noseći AR naočare, osoba može pročitati generisani odgovor, kao da ga je sama smislila.

Podeljene reakcije

Nakon što je predstavljen novi alat za ćaskanje, Tviter reakcije su podeljene. Dok neki hvale svoj projekat i jedva čekaju da ga isprobaju, drugi misle da je to "jeziva tehnologija".
 

Šta vi mislite o ovome?