Autor: Informer.rs

27.06.2023.

12:15

Foto: Shutterstock

Magazin

AI NAOČARE KOJE DONOSE SUPERMOĆ Sa njima ćete moći da čitate ljude

Govoreći za Dejli mejl, Lidel je rekao da će sistemi kompjuterskog vida ugrađeni u AI naočare moći da pokupe nijanse i emocionalne znakove koji su nevidljivi golim okom.

On veruje da će ova proširena stvarnost u kombinaciji sa veštačkom inteligencijom biti dobitna kombinacija koja će ljudima pomoći da bolje razumeju druge ljude. 

Lidel kaže da će tehnologija u budućnosti moći da pomogne ljudima da otkriju sve vrste fizioloških i psiholoških informacija o drugim ljudima. 

Tako, na primer, kada nosite ove naočare znaćete kada neko neko laže ili da li je vaš partner zaista zaljubljen u vas.

Informer

AI naočare

- Naočare bi mogle biti izuzetno važne u mnogim oblastima naših života, a supermoći će moći da se koriste u svim vrstama društvenih odnosa, od političkih pregovora do posla, pa čak i izlazaka na sastanke - rekao je Lidel.

On je dodao:

- Ako jedna osoba nosi naočare onda će samo ona imati supermoći. Zbog toga će drugoj osobi to izgledati nepravedno. Tako da će na kraju svi nabaviti naočale jer se više neće moći oslanjati samo na intuiciju -  zaključio je Lidel. 

On smatra i da bi zbog svega ovoga moglo doći do toga da se ova tehnologija zabrani, Međutim, kaže da zabrane neće biti uspešne jer će vremenom tehnologija postati manja i jeftinija, što znači da će biti dostupna većem broju ljudi.