Autor: Informer.rs

27.10.2023.

10:22

Foto: Shutterstock

Magazin

Novi Gugl AI alat pomagaće vam da učite engleski i druge jezike

Učenje engleskog i drugih jezika biće još dostupnije jer će uskoro biti dostupan novi Gugl AI alat.

Ovaj alat zasnovan na veštačkoj inteligenciji biće dostupan direktno u Gugl pretrazi i imaće veće mogućnosti nego Gugl prevodilački servis.

Za početak, alat će biti dostupan korisnicima za učenje engleskog u Argentini, Kolumbiji, Indiji, Indoneziji, Meksiku i Venecueli, a kompanija je najavila širenje funkcije na druge države kao i na učenje drugih jezika.

Informer

 

Kada učimo nove jezike, imperativ je da uronimo u knjige, filmove, TV emisiju, muziku i vesti na tom jeziku, ali važno je i da razgovaramo sa izvornim govornicima jezika koji učimo, kako bismo razumeli žargon i kolokvijalne izraze.

Informer

Da bi pomogao ljudima u prevazilaženju ovih prepreka, tehnološki gigant Gugl je najavio novu interaktivnu funkciju zasnovanu na veštačkoj inteligenciji.

Svi koji koriste Android, za početak u navedenim zemljama, moći će da prevode na ili sa engleskog direktno u Gugl pretrazi. Ona će im takođe pružati upite, vežbe i personalizovane povratne informacije.

Pretraga će pružati semantičke povratne informacije, odnosno one koje im pomažu da razumeju značenje reči i izraza, ali će im govoriti i kako da poboljšaju svoje rečenice navodeči korisne primere.