Autor: Informer.rs

25.11.2023.

23:20

Foto: Shuterstock

Magazin

Gugl mit ima novu zanimljivu funkciju! Evo šta su smislili

Gugl je pokrenuo funkciju koja koristi vašu veb kameru za detekciju pokreta ruke na Gugl mit-u.

Prepoznaje kada je vaša fizička ruka podignuta i automatski pokreće ikonu podignute ruke.

Ikona obaveštava učesnike video poziva da imate pitanje. Funkcija pokretana veštačkom inteligencijom prvobitno je najavljena još u martu.

Gugl mit detektuje vašu ruku samo kada je vidljiva kameri i mora biti udaljena od vašeg lica i tela, objasnila je kompanija u nedavnom postu na blogu.

Informer

TechCrunch ističe da će korisnici možda morati da drže ruku nekoliko sekundi dok se ne aktivira detekcija pokreta. Ikona podignute ruke će se pojaviti u vašem video prozoru, a zatim ćete biti premešteni u glavnu mrežu tako da moderatori mogu da vide da tražite reč.

Dostupna u većini Gugl mit vorkspejs planova, funkcija detekcije pokreta je podrazumevano isključena, ali se može omogućiti.

Automatski se isključuje za aktivne zvučnike, najverovatnije da spreči ljude da omoguće ikonu za podizanje ruke dok mašu rukama dok govore.

Informer

Nova funkcija je u suštini ista kao klik na dugme za podizanje ruke. Postoje različiti načini na koje ova funkcija može biti korisna. Na primer, ako stojite dalje od kompjuterskog miša i želite da vas domaćin pozove bez potrebe da vam priđe - ili ste možda preskočili poziv dok ste ručali.