Autor: Informer.rs

29.12.2023.

14:20

Foto: Pixabay

Magazin

TikTok traži šifru za telefon, niko ne zna zašto

Kako stručnjaci kažu, za ovo se ne navodi nikakav razlog, a problem je primećen krajem prošlog meseca. Kako je preneo sajt Dataconomy, poslednje ažuriranje koje je Apple objavio ispravilo je grešku koja se ticala pristupa ličnim podacima korisnika, a postoji nekoliko potencijalnih razloga zbog kojih TikTok traži šifru.

Prvo, moguće da je u pitanju "privremena bezbednosna mera", ali može biti povezano i sa nekom novom verzijom same aplikacije ili jednostavno greškom. Stručnjaci upozoravaju da je uvek loša ideja da unesete svoju lozinku tamo gde vam, realno nije potrebna.

Informer

Bezbednosni rizici su očigledni, jer vreba opasnost od krađe identiteta, a korisnici su pronašli rešenje za ovaj problem tako što ažurirali aplikaciju na verziju 32.5.0. Čini se da je u toj varijanti ova greška ispravljena, ali i dalje ostaje nejasno kako je uopšte došlo do nje.

 - Nekima je upit isključen čim su išli na 'Cancel', što govori da je možda zaista u pitanju bag a ne neka namerno podešena stavka - piše Dataconomy.