Autor: Informer.rs

28.05.2024.

14:10

Foto: Shuterstock

Magazin

Zaboravite na stari Gugl! Sve se menja, ništa više neće biti isto

Ako smo se već navikli na već dobro poznati Gugl, vreme je da se spremite za promene jer će sada aplikacija imati odvojen freed za notifikacije. Ipak, ovo važi samo za Android sistem.

Ažuriranje stiže nakon što je u martu mobilna verzija Gugl pretrage postala funkcionalna, a na novi feed za notifikacije je trenutno dostupan samo beta verzija 15.20. 

Novi tab nalazi se sa donje strane trake za navigaciju, a tab sa obaveštenjima se sada pridružuje karticama Discover, Search i Saved. Sve što se promeni na mobilnoj web verziji, videće se i u aplikaciji.

Informer

 

U posvećenom delu za obaveštenja videćete vesti iz pretrage, vremena, sporta i drugih segmenata. Obaveštenja su grupisana u dva odeljka: "Today", i "Earlier" (ako je prošlo više od 24 sata). 

Stiže i meni sa tri "dugmeta" pored svakog obaveštenja, i tamo ćete pronaći opcije za brisanje, gašenje takvih obaveštenja i slanje povratnih informacija.

Očekuje se da će ova funkcija uskoro biti dostupna globalno, ali još nema konkretnog datuma. Ovaj feed je koristan kako bi sve bilo na jednom mestu, lako dostupno, i trebalo bi da bude odličan je dodatak aplikaciji.