Autor: Informer.rs

10.07.2024.

11:00

Foto: Shuterstock

Magazin

Skinite navigaciju koja radi bez interneta! Gugl Maps ima genijalno rešenje

Nije tako retko da nas internet izda kada nam je najpotrebniji. Ako ste u nekoj stranoj državi vrlo lako može da se dogodi da vam konekcija nestane, zbog samih lokacija ali i dostupnog vajfaja. 

Međutim, nije sve izgubljeno. U ovakvim situacijama možete preuzeti Gugl Maps za oflajn upotrebu i tako dobiti prave smernice.

Ipak, treba znati da nećete dobiti baš precizne podatke kada je reč o pešačkim, tranzitnim ili biciklističkim turama, ali ćete dobiti dobra smernice za vožnju. 

Potrebno je da imate u vidu da će mapama koje ste preuzeli u jednom trenutku isteći "rok trajanja", pošto ih Gugl redovno ažurira kako bi bile što tačnije.

Informer

 

Ovako možete da preuzmete oflajn mape:

Pokrenite aplikaciju Gugl  Maps na svom uređaju. Potrebno da budete ulogovani u svoj Gugl profil i da imate instaliranu najnoviju verziju aplikacije.

Odaberite mapu grada ili oblasti koju želite da preuzmete. Pritisnite meni na dnu ekrana sa nazivom mesta koje ste pretraživali i pritisnite taster "Download". 

Ukoliko ne vidite ovu opciju, dodirnite tri tačkice u gornjem desnom uglu ekrana i potražite opciju za oflajn preuzimanje.

Gugl će vam nakon toga pokazati mapu i pitati da li želite da je preuzmete, tada ponovo pritisnite "Download" kako biste potvrdili izbor. 

Nakon što ste preuzeli izabrane mape, one će vam postati dostupne i kada nemate internet konekciju, a možete bez problema da ih pregledate i istražujete kada to poželite. Dovoljno je samo da redovno ažurirate Gugl Maps, kako biste bili u toku sa izmenama koje Gugl implementira.