19.07.2024.

12:20

Foto: Foto: Shutterstock, Profimedia

Magazin

Dok je svet u totalnoj blokadi, Mask tera šegu sa Majkrosoftom! Objavio poruku zbog koje gori X

Mask je na svom profilu na mreži X podelio objavu korisnika koji je napisao "sve je palo, samo ova aplikacija i dalje radi", uz sliku čoveka koji u ležećem položaju na zidiću i uz cigaretu opušteno posmatra probleme Majkrosofta.

Maskova objava pokrenula je lavinu komentara ljudi širom sveta, a komentari poput " X je najbolji", "Gledaj i uživaj", "Hvala što i dalje radi X", preplavili su ovu mrežu... 

Podsetimo, u svetu je u toku veliki prekid IT usluga koji je povezan sa operativnim sistemom Windows, zbog čega su brojni aerodromi, kompanije, banke i mediji prijavljivali probleme ili prekide u funkcionisanju.

Kompanija Majkrosoft saopštila je da preduzima "akcije na ublažavanju" problema koje su prijavili korisnici. Bi-Bi-Si je javio da iza globalnih problema sa operativnim sistemom Windows koji je doveo do prekida IT usluga verovatno stoji kompanija za sajber bezbednost pod nazivom Crowdstrike koja proizvodi antivirusni softver.

Prema nekim izveštajima, firma Crowdstrike izdala je ažuriranje softvera koje je pošlo po zlu i počelo da uništava uređaje koji koriste operativni sistem Windows i izaziva takozvani "plavi ekran smrti" na računarima.