Autor: Informer.rs

16.09.2024.

06:20

Foto: Shuterstock

Magazin

WhatsApp uskoro omogućava slanje poruka na druge aplikacije! Postoji samo jedna caka, evo šta morate znati!

Meta je najavila značajnu promenu u svojim aplikacijama WhatsApp i Messenger, koja će se prvotno implementirati samo u Evropskoj uniji. Ova novina omogućava korisnicima da primaju pozive od eksternih servisa preko ovih aplikacija.

Prema novim planovima, korisnici će moći da integrišu poruke iz WhatsApp-a i Messengera sa razgovorima iz drugih eksternih aplikacija u jedan zajednički inboks, ili da ih čuvaju odvojeno. Takođe, biće uvedena nova obaveštenja koja će korisnicima signalizirati kada su dostupni razgovori iz novih podržanih aplikacija.

Informer

 

Od početka sledeće godine, korisnici će moći da kreiraju grupne razgovore koji uključuju ljude iz eksternih ćaskanja, dok se za 2027. godinu planira i omogućavanje eksterne podrške za video i glasovne pozive.

Kako bi primenila ove funkcije, Meta će se pridržavati zahteva za očuvanje privatnosti. Kompanija će koristiti Signal Protocol, koji je standard za sigurnost poruka, kako bi obezbedila zaštitu privatnosti korisnika. Ugovorom je predviđeno da će Signal Protocol biti dostupan partnerima na zahtev.