Autor: Informer.rs

18.05.2022.

12:03

Foto: Pixabay

Magazin

ASTRO-NAVIJAČI! Dok Jarčevi filozofiraju, Vodolije slute loš ishod, a Vage...

Tipičan Ovan utakmicu gleda na tri centimetra od TV. Vatreni je navijač koji u svakom potezu vidi šansu za preokret ili gol i obično krivi sudiju za poraz.

Bik voli da glumi selektora. Smara objašnjavanjem igre i nudi rešenja, a kod dobrih rezultata obavezno kaže:

"Jesam li vam rekao da će tako biti!" Isto to kaže i kod loših.

Nokti u zubima, čips u kosi i prosuto pivo kraj nogu tipičan je opis Blizanca za vreme važne utakmice. Plače od sreće i tuge, viče i često se troši više od igrača na terenu.

Rak pomno sluša komentatora, ali kad mu popusti samokontrola, krivi i njega i igrače uz sočan repertoar psovki dok ne ostane bez glasa.

Lav je zaluđeni navijač, kod koga su patriotska osećanja najizraženija. Loš rezultat lako objašnjava zaverom sudija, koji to rade zbog para i moćnih sila.

Devica je smirena i utakmicu prati uz fraze poput "lopta je okrugla", "neka najbolji pobedi" i slično. Ako se njene crne prognoze ostvare, nesrećna je danima, a pobedu veliča mesecima.

Vaga pre utakmice proverava sastav druge ekipe, njihove povrede, a potom prelazi u kalkulacije oko mogućeg ishoda. Pravedna je i više se ljuti na igrače nego na sudije.

Informer

Kakav ste navijač?

Škorpija nije imuna na masovnu euforiju i entuzijastičan je navijač koji većinu utakmice provede vrišteći. Kao dodatan poriv za navijanje služi joj listić za kladionicu u džepu.

Strelac bi najradije da uživo prati sve mečeve ili negde sa masom navijača, u kafićima ili na trgovima. Dobro poznaje igrače, siguran je u svoju procenu i tvrdoglav u raspravama.

Jarac je, kao i Bik, tipičan filozof koji nema šta ne zna o fudbalu. Najslađe mu je da drži lekcije onima koji manje znaju od njega.

Vodolija prati utakmicu s pesimizmom da bi se što manje razočarala, ako joj ekipa izgubi. Voli da okupi društvo i ume da organizuje fudbalsko veče uz gomilu grickalica i piva napretek.
Riba je veliko zanovetalo jer joj sve smeta - od komentatora, režije prenosa, preko igre, do boje dresova. Ali to je odbrambeni mehanizam kojim smanjuje stres od iščekivanja rezultata.