Autor: Informer.rs

15.07.2022.

10:44

Foto:

Magazin

KAKO SE SLAŽU OVAN I RAK? Suprotnosti koje se PRIVLAČE - moguća je TRAJNA LJUBAV

Ovnovi su spontani, avanturistički i vođeni svojim ambicijama i željama, dok su Rakovi nežni, emotivni posveceni domu i porodici. Oni su potpuno različiti na mnogo načina, a ipak imaju mnogo toga da ih vezuje. Kompatibilnost Ovna i Raka će vam dati uvid u to zašto ova veza ima potencijal da ode daleko.

U zodijačkom krugu, planetarni aspekti su ogroman pokazatelj kompatibilnosti. Ovan i Rak formiraju kvadratni aspekt jedan drugog, što je ugao koji stvara napetost i tera na akciju.Međutim, kvadrati se sastoje i od dva znaka istog modaliteta, koji predstavlja kako znak izražava energiju i kako pristupa životu.

Uprkos njihovim razlikama, oni će razumeti jedni druge na način na koji nijedan drugi znak ne može.

Informer

planete

Emocionalna kompatibilnost Ovna i Raka

Formiranje emocionalne veze u početku može biti borba za njih  dvoje. Rakovi su jedan od znakova zodijaka sa najdubljim osećajem, dok Ovnovi ponekad mogu da budu emocionalno uskraceni. Nije da Ovnu nije stalo ili da ne može duboko da oseti stvari. Pošto su znak kojim vlada Mars, lako mogu da izraze strast, entuzijazam i agresiju. Oni jednostavno ne vole da prečesto pokazuju svoju mekšu stranu. Ali ako Ovan i Rak mogu da nauče da se otvore i budu ranjivi jedni prema drugima, postoji potencijal za dublju emocionalnu vezu.

Pošto ova dva znaka dele jedan modalitet, oni na život gledaju na sličan način. Kardinalni znaci, poput Raka i Ovna, prirodne su vođe zodijaka.

Oni su inicijatori i tragači. Oni u ovom životu zele da izgrade nešto veliko i žele da ucestvuju u tome. Ovan i Rak žele iste stvari od života; ali jednostavno imaju potpuno drugačiji način na koji to rade. Ova dva znaka su kvadratna u zodijaku. Kada su znakovi kvadratni, oni stvaraju sukobe i trenja. U suštini, udaraju se glavom kada pokušavaju da se povežu jedni sa drugima. Međutim, ovaj kvadratni aspekt nije dobar samo za stvaranje seksualne napetosti. Kvadratni znaci su zapravo više motivisani da reše svoje probleme. Postoji snažno prisustvo snage volje koja postoji u vezi.

Rak i Ovan su takođe dva emocionalno reaktivnija i impulsivnija znaka zodijaka. Ovnovi imaju tendenciju da budu impulsivni u borbi i bekstvu, a Rak ima tendenciju da bude impulsivan u svom srcu i osećanjima.. Rak treba da potvrdi pravo Ovna da bude ranjiv, a Ovan treba da potvrdi sposobnost Raka da bude hrabar i zaštitnički nastrojen prema onome što im pripada.

Informer

Komunikacija 

Kada je u pitanju komunikacija, Ovan i Rak će možda morati da se prilagode. Ovan je veoma ekstrovertan dok je Rak introvertiran i miran. Ovan takođe ima JA pristup u odnosima, dok je Rak veoma nesebičan i nežan. Mogli bi se  boriti da održe ravnopravan odnos. Ovnovi će uvek odlučiti šta će gledati i kuda će ići. Za Raka je važno da govori o svojim potrebama, inače Ovan nikada neće znati da postoji neravnoteža u vezi.

Pored toga, Ovan je poznat po tome što je direktan u načinu na koji govore. Ponekad mogu slučajno reći stvari koje vređaju njihovog osetljivijeg partnera Raka. Rakovi imaju tendenciju da stvari shvataju lično i verovatno će isključiti Ovna, što će ostaviti Ovna da se oseća frustrirano. Između čuvene osetljivosti Raka i zloglasne neosetljivosti Ovna, ova veza može brzo da udje u problem. Ako mogu da nađu način da razumeju kako se međusobno izražavaju, trebalo bi da imaju dobru komunikaciju u svojoj vezi.

Kompatibilnost 

Kao prijatelji, Ovan i Rak će se odmah slagati.

Čini se da se i njihove potrebe u prijateljstvu veoma dobro slažu. Rak je osetljiv vodeni znak kome će s vremena na vreme biti potrebno vreme nasamo. Pošto je Ovan nezavisan i obično je u nekoliko grupa ili klubova, biće im u redu da Rak radi svoje stvari kada je potrebno. Sve u svemu, to će biti prijateljstvo koje podržava oba znaka.

Informer

Najveći problem u vezi 

Za par vatrenih i vodenih znakova, ovo dvoje se mogu prilično dobro slagati. Međutim, teško je reći da će Rak definitivno biti srodna duša Ovna, jer bi njihova intelektualna kompatibilnost mogla biti problem. Nijedan znak nije inteligentniji od drugog, ali oni cene različite načine razmišljanja i komunikacije.

Strateški fokusiran Ovan će se zapitati zašto su emocije važne, dok će se Rak fokusiran na osećanja pitati zašto je Ovan tako hladnokrvan.

Najveći problem za Ovna i Raka je komunikacija. Ovan može biti grub i direktan, a to može biti previse za osetljivu dušu kao što je Rak, koji stvari shvata lično. A pošto je Ovan vatreni znak kojim vlada Mars, oni više deluju nego što komuniciraju,stim da Ovan zaista ne razmišlja previše pre nego što progovori.

Rak se, s druge strane, je vodeni znak kojim vlada Mesec, a u drevnoj astrologiji oni su navedeni kao 'nemi' znakovi, što znači da im komunikacija nije jača strana, pišu Astrousluge.com

Informer

Kao što znamo, zdrava komunikacija u vezi je veliki pokazatelj njenog uspeha. Dok se Rak bori da izrazi šta želi i što mu je potrebno u vezi, Ovnovi mogu postati frustrirani i osećati se kao da su u mraku. Iako to nije velika prepreka za bilo koji znak, moraće da se poradi na tome da bi partnerstvo napredovalo.

Čak i ako Ovan ima reputaciju da je previse aktivan, oni su izuzetno odani ljudima do kojih im je stalo.

Da li su Ovan i Rak dobar spoj?

Uprkos svim izazovima, Ovan i Rak imaju "beskonačan potencijal" za trajnu ljubav sve dok su spremni da ostave svoje strahove po strani i otvore se. Oba znaka su orijentisana ka cilju i imaju strast i sposobnost da pomeraju planine i uzgajaju porodična stabla, kada osete spremnost i poverenje  da se predaju večnoj  ljubavi.

BONUS VIDEO: