19.10.2023.

22:00

Foto: Shutterstock

Magazin

Kako vaspitavati decu rođenu u znaku Škorpije? Ne govorite im da su 'mali'

Nije čudo što neke roditelji vole da pročitaju tekstove o karakteristikama horoskopskog znaka u kome su rođena njihova deca. Horoskopski znak, kako tvrde astrolozi, u velikoj meri određuje način ponašanja deteta, i to od njegovog rođenja pa sve do odraslog doba.

Malim Škorpijama se bliži rođendan, a Yumama.com donosi njihov opis i sugestije kako da se postavite. 

0-2 godine

Beba Škorpija je plačljiva, gotovo histerična, sklona naglim izlivima emocija. Naročito teško joj padaju buđenja zbog gladi, pa morate da budete maksimalno spremni i organizovani. Kada se ovi mališani vežu za majku ili drugu osobu iz svoje okoline, biće posesivni i svako odvajanje će im teško pasti. Treba ih zabaviti igračkama u kojima mogu nešto da otkrivaju ili tragaju. Volite ih i nikada ne dozvolite da pomisle da vam je nešto važnije od njih. Ako izgubite nit koja vas vezuje, teško ćete je ponovo pronaći.

Informer

Volite ih i nikada ne dozvolite da pomisle da vam je nešto važnije od njih

2-4 godine

Radoznali su i biće vam teško da ih zadovoljite odgovorima. Radije budite i na višem nivou nego da ovoj deci kažete kako su mala i nešto ne mogu da razumeju - to će ih uvrediti. Socijalizacija je kod njih vrlo neobična. Ako izaberu prijatelja koji im odgovara, a to ne bude uzajamno, mogu da se povuku u sebe, pa i osame. Treba im objasniti da svakom detetu treba vremena da shvati ko mu je pravi drug. Ovo su pravi mali detektivi. Kao da tragaju za izgubljenim blagom, biće uporni u svemu što ih zanima.

Informer

Često imaju želju da budu arheolozi ili detektivi

4-6 godina

S obzirom na to da često imaju želju da budu arheolozi ili detektivi, kupite im igračke i knjige koje će ih zadovoljiti u tom smislu. Sve što je tajanstveno biće njihova preokupacija. Ova deca vole izazove, pa čak i kada su u nečemu prosečna - boriće se da uspeju.

Snalažljivi

U fizičkom smislu, male Škorpije će uvek naći način da nadoknade snagu brzinom ili brzinu tehnikom. Čim se osete nesigurno i napeto, podložne su bolestima i izgledaju kao da pate.