Autor: Informer.rs

29.08.2024.

07:19

Foto: Shutterstock

Magazin

Novčani horoskop za septembar! Lavovi puno troše, Bikovima povećanje plate, a evo ko mora da nauči da štedi

Ovan (21. mart - 19. april)

Septembar donosi priliku Ovnovima da ostvare veći prihod, posebno kroz projekte koje su započeli ranije u godini. Pojaviće se nove poslovne prilike, ali bi trebalo da budete pažljivi u donošenju odluka. Merkur u Devici vam može doneti neočekivane troškove, pa se preporučuje da napravite detaljan budžet kako biste izbegli finansijske poteškoće. Savetuje se izbegavanje nepotrebnih kupovina i ulaganje u dugoročne planove.

Bik (20. april - 20. maj)

Bikovi će u septembru doživeti stabilnost na finansijskom planu. Mogućnosti za povećanje prihoda će se pojaviti kroz poslove povezane sa kreativnim projektima ili umetnošću. Venera, vaša vladajuća planeta, donosi vam povoljnu energiju za investicije, ali budite oprezni sa prevelikim rizicima. Period je povoljan za štednju i stvaranje sigurnosne rezerve. Pazite da ne trošite impulsivno na luksuzne stvari koje vam nisu neophodne.

Informer

Blizanci (21. maj - 20. jun)

Blizanci će u septembru biti fokusirani na rešavanje finansijskih pitanja koja su odlagali. Merkur, vaša vladajuća planeta, može vas naterati da preispitate svoje dugove i obaveze. Savetuje se da izbegavate rizične finansijske poteze i da se usredsredite na stabilizaciju svojih prihoda. Kraj meseca donosi mogućnost neočekivanih dobitaka kroz neformalna partnerstva ili vanredne poslove.

Rak (21. jun - 22. jul)

Septembar donosi Rakovima stabilne finansije, ali uz naglasak na štednju. Možete imati osećaj da su vaši prihodi manji nego što biste želeli, ali disciplina i pažljivo planiranje pomoći će vam da zadržite kontrolu nad svojim budžetom. Ovaj mesec je povoljan za vraćanje dugova i reorganizaciju finansijskih prioriteta. Izbegavajte nepotrebne troškove i budite oprezni s ulaganjima.

Lav (23. jul - 22. avgust)

Lavovi će u septembru biti skloni povećanom trošenju, posebno na stvari koje im pružaju zadovoljstvo. S obzirom na to da će Sunce, vaša vladajuća planeta, biti u povoljnom položaju, mogli biste osetiti veći priliv novca, ali je važno da ga mudro iskoristite. Ulaganje u obrazovanje ili razvoj veština može vam doneti dugoročnu korist. Pazite na troškove vezane za društveni život i zabavu, kako ne biste previše opteretili svoj budžet.

Informer

Devica (23. avgust - 22. septembar)

Septembar je vaš mesec, drage Device i to se odražava i na vaše finansije. Ovo je period u kojem možete očekivati povećanje prihoda, posebno ako radite na projektima koji zahtevaju preciznost i detaljnost. Merkur u vašem znaku donosi povoljne prilike za dodatne zarade. Međutim, budite oprezni s novim investicijama, jer vam intuicija možda neće biti najsnažniji saveznik ovog meseca. Štednja je ključna reč za septembar.

Vaga (23. septembar - 22. oktobar)

Vage će u septembru morati da balansiraju između prihoda i troškova. Iako su mogućnosti za zaradu prisutne, vi ćete osećati pritisak da trošite na stvari koje vam donose emocionalno zadovoljstvo. Savetuje se da budete disciplinovani i da ne dozvolite impulsivnim odlukama da utiču na vaš budžet. Razmislite o dugoročnim ulaganjima koja vam mogu doneti stabilnost u budućnosti.

Škorpija (23. oktobar - 21. novembar)

Škorpije će u septembru morati da se fokusiraju na dugoročne finansijske ciljeve. Možda ćete biti u iskušenju da preuzmete veći rizik kako biste brzo ostvarili dobit, ali zvezde vam savetuju oprez. Potencijalne zarade mogu doći kroz partnerstva, ali budite sigurni da su svi detalji dogovoreni pre nego što krenete u akciju. Štednja i planiranje su vaši najbolji saveznici ovog meseca.

Strelac (22. novembar - 21. decembar)

Strelci će u septembru imati priliku da povećaju svoje prihode, ali je važno da se fokusiraju na konkretne ciljeve. Moguće su prilike za dodatne poslove ili projekte koji će vam doneti stabilan prihod. Pazite na troškove vezane za putovanja ili obrazovanje, kako ne biste potrošili više nego što zarađujete. Dugoročna investicija u profesionalni razvoj može vam doneti pozitivne rezultate u budućnosti.

Informer

Jarac (22. decembar - 19. januar)

Jarčevi će u septembru biti posebno oprezni sa svojim finansijama. Mogući su manji troškovi koji će se pojaviti neplanirano, ali vaša sposobnost da upravljate budžetom pomoći će vam da ih brzo rešite. Ovo je dobar period za štednju i planiranje dugoročnih ciljeva. Izbegavajte velike kupovine ili investicije u ovom periodu, jer je bolje da se fokusirate na očuvanje onoga što već imate.

Vodolija (20. januar - 18. februar)

Vodolije će u septembru biti usmerene na inovacije i nove izvore prihoda. Ako ste razmišljali o pokretanju novog projekta ili investicije, sada je pravo vreme za to. Vaš kreativan pristup finansijama može vam doneti neočekivane dobitke, ali budite oprezni s rizicima. Savetuje se da izbegavate prevelika zaduženja i da pažljivo planirate svoje troškove.

Ribe (19. februar - 20. mart)

Ribe će u septembru osećati potrebu za stabilnošću na finansijskom planu. Mogući su izazovi u vidu neočekivanih troškova, ali ako budete disciplinovani i štedljivi, uspećete da izbegnete veće probleme. Ovo je dobar period za razmišljanje o dugoročnim ciljevima i ulaganjima u nešto što vam može doneti stabilnost u budućnosti. Izbegavajte nepotrebne rizike i fokusirajte se na štednju.