28.04.2020.

19:32

Foto:

Magazin

O NJIHOVOJ PESMI PRIČA CEO BALKAN! Makedonci napravili HIT O PANDEMIJI KORONAVIRUSA! Evo šta ih je NAVELO DA SNIME!

Pesma "Korona ćao", koju izvode Makedonci Dragan Spasov i Aleksandar Mitevski, za dva dana je postala hit u celom regionu! Obrada čuvene italijanske numere "Bela, ćao" dopala se i premijeru Bugarske Bojku Borisovu, koji ju je slušao u kolima tokom policijskog časa.

Informer

- Pesma je postala regionalni hit! Pozitivnom energijom je ujedinila sve države bivše Jugoslavije, ali i šire. Numera se vrti na radiju i televiziji, vole je u Makedoniji, Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, ali i u Bugarskoj. Kad sam video na Fejsbuku da je Borisov sluša u kolima dok traje policijski čas, oduševio sam se. Prvo sam mislio da je reč o foto-montaži, ali su mi onda ljudi potvrdili da je klip autentičan. Hvala mu za reklamu - priča Spasov za Informer.

TRAUME 4 HIČKOKOVE PLAVUŠE! Studio napustila histerična, u iscepanom kostimu, sa posekotinama po telu i licu!
MOJA ĆERKA MISLI DA TETA UMIRE OD KORONE... Prijavili komšije zbog preglasnog se*sa tokom policijskog časa! (AUDIO)
 

Makedonski muzičar i glumac objašnjava kako je došao na ideju da snimi pesmu o koroni.

Informer

- Prvak sam drame u pozorištu u Skoplju, ali trenutno nema posla. Pored glume, muzika je moja velika ljubav, a sa Aleksandrom Mitevskim snimam pesme i nastupam već godinu dana. Kad je krenuo policijski čas noću i vikendom, kako ne bismo bili besposleni, počeli smo da radimo obrade hitova i to objavljujemo na Jutjubu. Dogovorili smo se da snimimo nešto što bi opisalo sadašnju situaciju i ujedno oraspoložilo ljude. Smislili smo tekst na muziku italijanske partizanske pesme "O, bela, ćao". Pesma je toliko postala popularna da smo davali intervjue i za bugarske medije - kaže Spasov.