10.05.2020.

22:29

Foto:

Magazin

VAŽNO DA JE KORISTITE PRAVILNO! Brojna su lekovita svojstva sode bikarbone!

Za sodu bikarbonu se odavno zna da ima moć izbeljivanja, ublažavanja gorušice i podsticanja izbacivanja gasova. Međutim, zahvaljujući istraživačima sa Univerziteta Juta, sada se zna da ima i druga važna lekovita svojstva.

Za starije osobe koje u organizmu imaju nizak nivo bikarbonata, sastojka koji se, inače, nalazi u sodi bikarboni, ovaj beli prašak je lek izbora. Istraživači su ustanovili da stariji imaju 24 odsto veći rizik za preranu smrt ukoliko im je nivo bikarbonata nizak. Istovremeno, povećanje nivoa bikarbonata značajno može da im produži život.

OSTAVILA SAM VERENIKA NEDELJU DANA PRE VENČANJA! Zašto? Zato što sam našla ovu BOLEST u njegovom telefonu!

VREME JE DA SPAKUJETE ZIMSKU GARDEROBU! Evo kako da pravilno čuvate krzno!

Nivo bikarbonata može da se poveća ishranom obogaćenom voćem i povrćem, kao i farmaceutskom sodom koja ne sadrži aluminijum.

Informer

Stručnjaci ističu da soda bikarbona širi krvne sudove zbog čega se lakše otpušta kiseonik u tkiva, što za posledicu ima povećanje pe-ha vrednosti u organizmu, važne za normalno funkcionisanje organizma. Sprečava i oštećenje bubrega, infekciju bešike, nastanak gihta, artritisa, pomaže u radu pankreasa koji proizvodi insulin.

VOLITE ŽUTU? Evo šta omiljena boja govori o vama!

Zato kašičicu sode bikarbone razmućene u čaši vode treba popiti uveče pred spavanje. Takođe, kašičicu sode bikarbone možete da stavite u usta i zalijete običnom vodom.