15.05.2020.

11:23

Foto:

Magazin

O OVIM AUTOMOBILIMA IZ 80-ih i 90-ih SVI SU MAŠTALI! A on ih je sve imao u svojoj garaži, samo što NISU BILI NJEGOVI! (FOTO)

A njegova ergela je pronadena sasvim slučajno. Kako piše Index.hr, baskijska policija Erzaintza je tokom potrage za ukradenom opremom s gradilišta naletela na kolekciju skupocenih automobila, legendi poslednje dve decenije prošlog milenijuma.

Kod 42-godišnjaka su pronadeni brojni retki primerci pa se pretpostavlja da su stigli sa svih strana Evrope, a sve kako bi se dalje preprodali na ilegalnom tržištu. Nesumnjivo je da su pojedini primerci, ako ne i svi, bili ukradeni, a prekucani brojevi šasije tome idu u prilog.

Baskijske policajce je potraga za ukradenim generatorom od tri tone odvela u Getariju, a ondje su ga na napuštenoj farmi i pronašli, zajedno s kamionom na kojem je ukraden. Tom prilikom su uhapsili 42-godišnjeg sumnjivca kod kojeg su našli ilegalno oružje i oko 10.000 evra. 

Ali pravo iznenadenje je usledilo nakon pretrage ostatka farme. Pronadeno je ukupno 26 legendarnih automobila, a dolaze iz najmanje pet država. Ovo su samo neki od njih:

BMW M3 (E30)
BMW M3 (E36)
Ford Escort RS Cosworth (1 od 7,145)
Ford Sierra RS500 Cosworth (1 od 500)
Lancia Delta HF Integrale
Mercedes-Benz 190E Cosworth Evolution II (1 od 502)
Mitsubishi Lancer Evolution (IV, VI, VI Tommi Mäkinen Edition, VII, itd)
Renault 5 Turbo (1 od 4,987)
Peugeot 205 GTI

Sada slede istraga i utvrdivanje porekla automobila. Svi automobili će biti vraćeni vlasnicima.