26.05.2020.

12:42

Foto:

Magazin

ISTORIJSKA ODLUKA ZA VLASNIKE OLDTAJMERA! Jeftinija registracija i oslobađanje od taksi!

Dugogodišnja borba vlasnika oldtajmera u Crnoj Gori urodila je plodom i konačno će stariji "ljubimci na četiri točka" dobiti poseban status, koji će podrazumevati jeftiniju registraciju, oslobađanje od taksi i niz drugih povoljnosti.

Predsednik kluba "Oldtajmer Montenegro", Novica Mišeljić, objašnjva za CdM da je krajem prošle godine usvojen Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima - dokument o potpuno novom verifikovanju oldtajmera koji će pomoći u očuvanju starijih automobila u Crnoj Gori.

DA LI STE VEROVALI DA "KEC" MOŽE DA POSTANE ODTAJMER?! Ovaj je prešao samo 45.000km za 44 godine, prodaje se u Nemačkoj i KOŠTA KAO SVETOG PETRA KAJGANA!

- Oldtajmer vozila će biti odvojena od ostalih drumskih vozila, svrstana u posebnu kategoriju, zaštićena zakonom, a njihovi vlasnici imaće povoljnosti pri registraciji, uvozu i potpuno drugačiji tretman prilikom obavljanja tehničkog pregleda - naglašava Mišeljić.

Informer

Kako dodaje, svako sertifikovano oldtajmer vozilo biće obeleženo posebnim braon registarskim tablicama, kako bi se na ulici odmah znalo o kakvom vozilu se radi, a ovi automobili će biti oslobođeni svih taksi i putarina.

- Da bi se mogle primeniti navedene povoljnosti na određeno vozilo ono mora posedovati sertifikat Oldtajmer saveza Crne Gore, koji dokazuje da je to vozilo ustvari oldtajmer, a vlasnik mora biti član jednog od Oldtajmer klubova ili samog Saveza. Ko dobija sertifikat odlučuje komisija koju čine jedan član Saveza, jedan pripadnik Ministarstva saobraćaja i pomorstva i jedan stručnjak iz oblasti automobilizma - ističe Mišeljić.