13.01.2021.

08:25

Foto:

Magazin

ŠIFRA KOJA VREDI 220 MILIONA EVRA! Stefan ZABORAVIO lozinku koja može da mu donese OGROMNO BOGATSTVO! Ima još samo dva pokušaja!

 

Stefan Tomas pokušava da se seti šifre kojom je zaštitio mali čvrstom disku (hard drive), poznat i kao IronKey, kako bi mogao da dobije pristup bitkoinima. On ih ima ukupno 7.002, a vrednost jednoj juče je bila 25.637,95 funti. 

Stefan je izgubio je papir na kome je napisao lozinku. Uređaj omogućava deset pokušaja, a on je već iskoristio osam. Ako ne uspe u sledeća dva pokušaja, hard drive će biti trajno šifrovan i bogatstvo zauvek izgubljeno.

Informer

Bitkoin

Stefan je Bitkoine dobio 2011. godine kao nagradu za izradu animacije. Cena Bitcoina je u međuvremenu porasla - porastom od 720 procenata samo od marta 2020. godine. 

Očajan

Govoreći o svojoj blokadi, Stefan, koji živi u San Francisku, SAD, rekao je:

"Samo bih legao u krevet i razmislio o tome. Tada bih otišao do računara sa nekom novom strategijom i to ne bi funkcionisalo i ponovo bih bio očajan", rekao je Stefan. 

Mnogi drugi su se mučili da unovče kriptovalute jer su takođe zaboravili lozinke. Usluga oporavka novčanika, koja pomaže u pronalaženju izgubljenih digitalnih ključeva, saopštila je da dnevno prima 70 zahteva.