Autor: Informer.rs

11.02.2021.

11:27

Foto:

Magazin

ZUBAR ŠOKIRAO NA TIKTOKU! Na pregledu znamo da li ste imali oralni seks!

Priča je krenula tako što je korisnik platforme TikTok izjavio da je upravo saznao da zubari mogu da vide da li ste imali oralni seks, a video je imao više od 34 miliona pregleda.

Na video mu je ubrzo odgovorio TikTok dentite, zubar koji na profilu često piše o raznim trikovima oralne higijene.

- Da, dobijam ovo pitanje jako često. I da, istina je, mi taj podatak znamo kada vam pregledamo zube. Ako sada počnem da vam pojašnjavam kako to znamo, TikTok će nas verovatno cenzurisati - napisao je ispod videa zubar.

Nekoliko dana kasnije, na svom TikTok profilu objavio je novi video u kojem je, uz pomoć lizalice, pokušao da objasni bolest koju može prouzrokovati ovakav oblik aktivnosti.

- Zamislimo da volite lizati lizalicu, jednu, dvije, tri - nema problema. Zamislimo sad, da volite lizati puno više lizalica, e tada se stvara problem koji uzrokuje bolest Palatal Petechiae.

♬ original sound - Tiktok Dentist ?

I da, zubari zaista mogu da vide ukolko ste imali oralni seks.

Mark Volf, stomatolog i dekan na Univerzitetu u Pensilvaniji, rekao je da to stomatolozi ponekad mogu da vide. Dodao je i da to nije baš tako čest slučaj.

- To vidimo kroz sitna krvarenja na nepcima. Nepce samo zaraste za par dana pa nema straha od trajnog oštećenja - objasnio je stomatolog.