27.02.2021.

10:49

Foto:

Magazin

Čovek pozvao policiju i rekao im: Ubio sam očuha - kada je patrola stigla na adresu, SAČEKAO IH JE ŠOK PRIZOR

Prema policijskim izvorima, u subotu, 13. februara ove godine, neimenovani muškarac iz sela Gribova Rudnja, u ukrajinskoj Černigovskoj oblasti, telefonirao je nacionalnom broju za hitne slučajeve i priznao jezivo ubistvo.

Rekao je da su se on i njegov očuh posvađali i da je na kraju nožem ubo više puta u grudi. Žrtva se srušila i nije disala. Samopriznajući napadač dodao je da je spreman da se preda ako policija može doći do njegove kuće.

Černihiv je video jak sneg, a putevi do Gribove Rudnje zaista su bili blokirani nekoliko dana, pa je navodni ubica savetovao policajce da u pomoć im pritekne snežna grtalica ako žele da ga uhapse.

Informer

PolicijskitTim je poslat u selo da privede samopriznalog ubicu, a pošto je grtalica ranije očistila taj deo puta, te su do tamo policajci su stigli svojim patrolnim automobilom uspešno i lako



Kada su policajci stigli do prijavljenog mesta zločina, očekivali su jezivu scenu, ali su umesto toga ukazani neobičnoj seoskoj kući. Očuh pozivaoca je zaista bio tamo, i bio je živ. Nakon ispitivanja, takozvani ubica priznao je da je prijavio lažni zločin.

- Odmah po dolasku otkrili su da mu je očuh živ i da je zaista bio u kući, nepovređen. Niko ga nije napao - rekla je portparol policije Julija Kovtun novinarima, dodajući da je taj čovek jednostavno bio nezadovoljan stanjem puteva do sela i nadao se da će ih policija konačno očistiti put od snega kako bi došla do njega.

Sada se suočava sa novčanom kaznom u iznosu do 119 ukrajinskih grivna (oko 4,30 dolara), zbog prijave lažne žalbe i gubljenja vremena javnih službenika.