16.03.2021.

13:08

Foto:

Magazin

ČUDA SVETOG MINE U CRKVI LAZARICA NA ZVEZDARI: Mnogi su pred ovom ikonom pronašli utehu i spas! /FOTO/

Prema navodima u knjizi Čuda Svetog Mine u Beogradu, autora Jovana Janjića, pred ovom ikonom "nebrojeno mnogo ljudskih duša je našlo utehu, isceljenje i put do onoga što čista srca žele".

Preko noći ozdravila

Početkom 2009. godine Draga Pavićević došla je u crkvu Lazaricu i u Knjizi ličnih svedočenja vernih o čudima Svetog Mine zapisala: "Danas se navršila godina od mog izlečenja, pa hoću da posvedočim o čudima Svetog Mine."

Gospođa Draga svojom rukom je ispisala, a onda i lično posvedočila autoru knjige kako se izlečila.

"Zglobovi na rukama počeli su da otiču. Bolovi su bili jaki, a bolna mesta pocrvenela. Medicinske terapije nisu pomagale, a injekcije je primala. Uzrok bolesti ostao je nepoznat i posle više lekarskih pretraga. Uput je dobila da ide na VMA, jer se sumnjalo na sistemsku bolest. Pre nego što će krenuti u bolnicu, tri putqa je odlazila u Lazaricu i palila po 40 sveća, uz molitve Svetom Mini za ozdravljenje.

U nedelju, dan pre odlaska u bolnicu, pred čudotvornom ikonom Svetog Mine sveštenik joj je očitao molitvu za zdravlje. Ubrzo posle toga, u toku noći, bol je prestao a otoci su se povukli. Po prijemu u bolnicu lekar je napisao da je primljena u dobrom stanju, radi ispitivanja.

Od tada Draga se zahvaljuje Bogu i Svetom Mini, jer nikada više otoci i crvenilo nisu se pojavili na njenom telu. Bio je to razlog da dan Svetog velikomučenika Mine uzme za svoju slavu", stoji u pomenutoj knjizi.