01.06.2021.

13:01

Foto: Pixabay

Magazin

OVO JE TAJNI JEZIK BARMENA! Evo kako ogovaraju mušterije - BROJ 699 znači da ste ZGODNI, A 86...

Barmeni su anonimno na društvenoj mreži Redit otkrili tajne šifre i signale koje koriste za razgovor o gostima dok rade. Neki barmeni imaju "tajne šifre" koje koriste za razgovor o gostima i kako bi obavestili kolege kada nešto nije u redu, na primer ako im je ponestalo pića, piše Mirror.

- Pre nekog vremena otkrili su mi šifre koje koriste barmeni, a koje su se sastojale od različitih brojeva koji su korišćteni za stvari na šanku. Broj 86 znači da je ponestalo pića, 200 znači da kupac čeka, a 700 se odnosi se na atraktivnog gosta - otkrio je jedan korisnik foruma.

- Broj 700 znači da misle da ste najprivlačnija osoba u prostoriji, dok 699 znači da ste zgodni - napisao je drugi korisnik, a drugi je otkrio da se za zgodne devojke koriti i reč "cipele".

Informer

Ostali barmeni na forumu otkrili su da se broj 85 koristi ako nečega ponestaje iz zaliha, a 86 za ono čega više nema na zalihama, te 68 kada su se zalihe obnovile. Brojeve 601 i 602 koriste da bi kolegama dali do znanja da idu u kupatilo, dok 603 znači da im treba pauza za cigaretu.

A ukoliko čujete barmena da izgovara broj 100, to znači da bar treba da počistite ili treba da se pobrinete za prazne čaše ili smeće.