13.06.2021.

08:23

Foto: Printscreen You Tube/ Mathieu Stern

Magazin

U podrumu je pronašao VREMENSKU KAPSULU staru 120 GODINA, a kada je otvorio pronašao je NEVEROVATNU FOTOGRAFIJU! Video

Nikada ne znamo šta će se naći u toj kapsuli, koju je neko nekada tu ostavio i šta možemo otkrini o tom čoveku.

Tako je youtub-er Metju Stern dobio priliku da zaviri u jednu ovakvu kapsulu i sazna koje je to dragocenosti u njoj ostavila jedna devojčica 1900. godine. 

Informer

On je ovu kapsulu pronašao u podrumu svog porodičnog doma, a u njoj neobične fotografije – fotografije jedne mace! Ova maca verovatno je bila ljubimica devojčice koja je njene fotografije stavila u kapsulu.

Gledajući negative, naišao je na dva neurađena i odlučio da ih oživi i možda sazna više. Fotografije je pažljivo uradio kako ne bi oštetio negative. Na taj način oživeo je uspomenu na macu koja je živela pre 120 godina.

Ova priča naišla je na voma pozitivne reakcije ljudi koji su pisali svoje pretpostavke zašto je devojčica stavila baš fotografije svoje mace u tu kapsulu, da li je maca bila živa kada je ona to uradila ili joj se jako nedostajala…

Koji god da je razlog, svakako je ova maca veoma značila devojčici kada je odlučila da ljubav prema njoj ovekoveči na ovaj način.

Informer

Iako živimo u digitalnom svetu i uglavnom više ne izrađujemo ni svoje fotografije, možda će ova priča dati nekome ideju da izradi i sačuva fotografiju svog mezimca koju će jednog dana neko pronaći.

Informer