11.08.2021.

09:43

Foto:

Magazin

IZMEĐU 11. I 12. AVGUSTA JE MAGIČNA NOĆ! Možete da ostvarite sve ŽELJE, a evo i zbog čega

Ova kiša zvezda padalica svoj vrhunac imaće u noći između 11. i 12. avgusta, a nakon toga broj meteora počeće da opada. Najveću šansu da vidite zvezdu padalicu imaćete u noći 12. avgusta, a najlepše će se videti posle 23 časa, odnosno od ponoći do zore.

Smatra se da je kiša Persaida najlepša, jer ovi meteori imaju najupečatljiviji sjaj, a i brzo padaju. Njihovi blicevi su veoma jaki, a najlepše je da ih posmatrate u prirodi gde je nebo otvoreno i vazduh nije zagađen. Savršeno se vide iz mraka, pa sa bliskom osobom na nekom proplanku, brdu ili planini uživajte u predivnom vatrometu zvezda padalica na nebu. Zapamtite, vašim očima je potrebno malo vremena da se naviknu na mrak, pa tek onda započnite posmatranje.

Informer

Da li ste spremni za zvezde padalice?

Ovaj ritual možete praktikovati 11, 12. i 13. avgusta i sigurno ćete ugledati zvezdu padalicu za koju se veruje da ima moć da preusmeri energiju u ostvarenje onoga što želite. Ovo je sjajna prilika da razmislite o promenama koje želite da napravite u životu i osvestite kako da ostvarite svoje ciljeve i želje.

Kada ugledate zvezdu padalicu, zamislite iskrenu želju, od srca, zatvorite oči i na nekoliko minuta vizualizujte svoju želju, a onda nastavite da posmatrate nebo. Ako tokom noći vidite više zvezda padalica, možete zamisliti istu želju iznova ili pomisliti neku drugu. Važno je samo da bude od srca i da svoju želju ne otkrivate drugima, već da je čuvate u tajnosti.