19.08.2021.

08:00

Foto: Shutterstock

Magazin

NAPRAVITE KOMPILACIJU ZA SAVRŠENE INTIMNE TRENUTKE! Vodite ljubav uz muziku!

Lista izvođača i ritam zavise od ukusa i temperamenta onog ko sastavlja plej-listu, a naučnici objašnjavaju koje su koristi od slušanja muzike za vreme se*sa i kako to povećava užitak tokom ove aktivnosti.

Muzika oslobađa

Ljudi na muziku ne reaguju svesno, već spontano. Oni klimaju glavom uz njen ritam i zvižde ili pevuše zaraznu melodiju, a neretko i đuskaju, bilo da su u društvu ili pak sami u stanu. Muzika nam daje osećaj slobode, koji je jednako bitan i tokom vođenja ljubavi, kada je svako preterano razmišljanje suvišno.

Smanjuje stres

Stres je naš veliki neprijatelj u krevetu. On može da nas spreči da se dovoljno uzbudimo, i onemogući nam da uopšte imamo seksualni odnos. Muzika, s druge strane, može nam pomoći da se opustimo u ovakvim situacijama i zaboravimo na probleme koji nam zaokupljaju misli i sabotiraju intimne trenutke s partnerom.

Spaja partnere

Kada se vrte pesme koje vole i jedan i drugi partner, njih preplavljuje osećanje zadovoljstva u isto vreme i između njih se stvara mnogo dublja veza nego da vode ljubav u tišini. Svaki sledeći put kada budu slušali istu muziku, oni će se setiti trenutaka u krevetu sa voljenom osobom i ponovo će osetiti veliku povezanost s njom.

Ritam pokreta

Za potpunu satisfakciju oba partnera tokom seksualnog čina potrebno je da se oni pomeraju u istom ritmu, što nije težak zadatak ako se u pozadini čuje adekvatna muzika senzualnih tonova i pulsirajućeg ritma.