24.12.2021.

08:26

Foto:

Magazin

OVAKO TREBA DA OKITITE NOVOGODIŠNJU JELKU! Okačite srca za novu ljubav, a zvezdice za uspeh na poslu

Verovali ili ne, postoje i pravila za ukrašavanje koja su osmislili feng šui stručnjaci da biste u novu godinu ušli puni energije i dobrih misli, a tako će i ostvarenje želja biti izvesnije. 

Diplomirani feng šui stručnjak Sandra Drinčić otkriva kako treba okititi jelku da biste prizvali napredak u svim sferama života.

Simbolika ukrasa: 

Figura anđela: pomoć jakih ljudi i blagoslovi sa neba 
Novčići: dobri prihodi tokom godine
Srce: aktivacija ljubavi
Zvezdice: slava, poštovanje, uspeh u karijeri
Jabuke: rađanje novih mogućnosti, zdravlje, ali i plodnost
Jelen: dugovečnost
Ptičica: donosilac dobrih vesti

- Svaka godina koja stiže predstavlja novu fazu vašeg života, a kakva će biti, zavisi od vas. Prvo sredite prostor u kom živite - počnite od ulaznih vrata, preko svih polica, komoda i ormana. Izbacite sve što ne treba, a ono što ostaje presložite. Ne zaboravite da pogledate i ispod kreveta - sve počistite i prebrišite prašinu, a onda na red dolazi kićenje jelke - savetuje Sandra.

Informer

Jelka

Jelka, bez obzira na to da li je veštačka ili prirodna, kako objašnjava naša sagovornica, simbolizuje "drvo". 

- A drvo upućuje na rast i napredak. Poželjno je da bude u tamnozelenoj boji, a sasvim je svejedno u kom delu prostora se nalazi. Važno je da nije u nekom užem hodniku, da svojom širinom ne blokira energetski tok - kaže Sandra.

Ukrasi za jelku predstavljaju deo ličnih želja svakog ukućanina ponaosob, zato bi svako iz kuće trebalo da postavi na jelku ukras koji simbolizuje njegovu želju za narednu godinu. Ako želite sreću u ljubavi, kačite srca, ukrasi u obliku novčića doneće vam para, zvezdice uspeh u karijeri...

-  Ispod jelke obavezno postavite poklon-kutije. One predstavljaju bogatstvo. Nije važno da li su pune ili dekorativne a prazne jer, kako se kaže, na oko se ne vidi šta je lažno, a šta pravo, važno je mnoštvo - poručuje Sandra Drinčić.