30.12.2021.

16:55

Foto: Pixabay

Magazin

ISPROBAJTE NEKOLIKO TRIKOVA SA ALUMINIJUMSKOM FOLIJOM! Jeftino, a korisno

Uz malo mašte i jeftinog materijala moći ćete da napravite unikatne stvarčice za domaćinstvo.

Pogledajte nekoliko predloga.

Žica za pranje sudova - Ako nemate žicu za pranje sudova, a morate da oribate vatrostalnu činiju u kojoj ste pekli musaku, pomoći će vam folija. Otkinite malo veći komad folije, zgužvajte ga tako da dobijete lopticu i koristite kao običnu žicu za pranje sudova.

Informer

Aluminijumska folija

Ukrasite ram za slike - Ako želite da ukrasite ram za slike, folija je idealno rešenje. Premažite lepkom ceo drveni okvir, pa preko zalepite foliju i ostavite da se osuši. Nemojte da vas brine ako se folija nabora tokom lepljenja, to je čak i poželjno jer će okviru dati poseban rustični izgled.

Umesto viklera

Čak i sami frizeri preporučuju ženama da umesto neudobnih viklera tokom noći pramenove kose uviju u komade folije i naprave lokne.

Od aluminijumske folije napravite štapiće sa savijenim vrhom, tako da izgledaju kao lizalica. Očešljajte kosu, izdvojte pramen i savijenim delom štapića od folije zahvatite pramen bliže korenu. Pritisnite prstima pa umotavajte pramen oko štapića. Na kraju pramena, opet savijte kraj folije preko kose i sigurno vam neće smetati dok spavate. Ujutru ćete imati lepu frizuru. 

Oštrač za makaze - Da biste brzo i lako naoštrili makaze, sklopite komad folije u četiri sloja i nekoliko puta presecite makazama. Oštrice će se naoštriti za nekoliko trenutaka.

Pakovanje hrane - Ostatke hrane koje želite da zamrznete zapakujte u foliju, pa stavite u plastičnu kesu. To će vam olakšati ponovnu upotrebu jer ćete jednostavno iz kesice izvaditi paketić zapakovan u foliji i direktno staviti u rernu ili mikrotalasnu.

Levak - Ako u kući nemate levak za sipanje, a preko vam je potreban, napravite jedan od aluminijumske folije. Presavijte foliju i napravite fišek sa otvorom na dnu i stavite u flašu.