03.03.2022.

18:39

Foto: Pixabay

Magazin

KAO IZ SALONA! Frizerka Nevena za Informer.rs otkriva 3 GLAVNE CAKE zbog kojih će vam kosa DUŽE BITI ZDRAVA i lepa!

Sigurni smo da ne postoji žena koja ne želi da ima lepu i negovanu kosu. Iako mnogi misle da je za tako nešto potrebno izdvojiti veću sumu novca, to nije baš tako. 

Postoje male cake koje će vam prvenstveno pomoći da vam kosa što duže ostane zdrava, da se ne lomi, a potom i da je negujete.

Frizerka Nevena T. je za Informer.rs otkrila koje su to ključne stvari, kada je nega kose u pitanju:

- Ono gde najveći broj ljudi najviše i greši, jeste odabir jastučnice. Sigurna sam da niste ni svesni koliko su pamučne jastučnice pogubne za našu kosu. Iako su skupe, najbolje bi bilo da imate dve prave, svilene jastučnice, koje ćete menjati po potrebi. Svila je najbolji izbor kada se radi o zdravlju kose, jer je ne elektriše, ne lepi se za nju i ne lomi je - kaže Nevena.

Još jedna stvar gde mnogi greše jeste učestalost pranja kose, a potom i korišćenje peškira nakon pranja:

Informer

kosa

- Iako vam možda deluje da vam je kosa prljava već nakon dva dana, najbolje bi bilo da se malo suzdržite, pa da je operete trećeg ili čak četvrtog. Svako pranje kose podrazumeva njeno trljanje, savijanje, pa i malo kidanje, što bi generalno trebalo da izbegavate - kaže Nevena i dodaje:

- Nakon što već operete kosu, nemojte je trljati u peškiru. Kosu utapkajte peškirom, a potom uvijte, da upije ostatak vode. Sušite kosu kada vidite da je već i sama krenula da se suši, jer nije dobro kada kosa puna vlage dođe u kontakt sa fenom. 

I za kraj, Nevena daje ključni savet:

- Uvek koristite balzam za kosu. Na taj način hranite dlaku, a i tokom sušenja, kosa će imati blaži zaštitni sloj od toplote.