05.03.2022.

10:00

Foto: printskrin/jutjub/KENS 5: Your San Antonio News Source

Magazin

OVO JOŠ NISTE VIDELI! Rodilo se pravo čudo - Buldog na svet doneo ZELENO ŠTENE (FOTO)

Naime, bračni par iz Kanade čekali su da se njihov buldog po imenu Freja okoti. Kako su ranije na uktrazvuku videli da u njihov dom stiže sedam štenaca doživeli su pravi šok kada je na svet došlo i osmo i to zelene boje!

Trevor Mošer i njegova supruga Odra čekali su male šteniće i pomagali Freji da na svet donese kučiće.

- Freja je 27. januara okotila tih sedam štenaca, i svaki je rođen u razmaku od 20 do 25 minuta, - priča Mošer.

Kada su uzeli da očiste svog buldoga i štence primetili su da se Freja čudno ponaša, a ubrzo su shvatili da dolazi još jedno štene.

Oko tela malenog psa bila je obložena crna kesa, za razliku od njene braće i sestara, koji su svi bili u providnim kesama. Njih dvoje su odmah pomislili da je štene mrtvo, međutim ubrzo su čuli buku i primetili da se pokreće. 

- Prišli smo malenom i počeli da ga čistimo, ali tada smo primetili da je štene zelene boje! - rekao je on za Globalnews.

Par je odmah počeo da istražuje o čemu se radi, ali na internetu su našli samo da je u pitanju retko stanje koje se desilo samo nekoliko puta na celom svetu. Pomoć su potražili i kod veterinara, koji im je takođe potvrdio da je ovakva pojava veoma retka.

- Smatra se da retka promena boje nastaje kada štenci svetle boje dođu u kontakt sa zelenim pigmentom koji se nalazi u žuči - objasnio je on.

- Nisam ranije naišao na zeleno štene. Malo sam zadivljen, zaista. Koliko god se to činilo retko, osećam se veoma srećnim što sam tome prisustvovao i što sam bio deo toga. Znam da čujete priče o takvim stvarima, ali biti tamo i prisustvovati tome, bilo je dobro - kaže on.

Od rođenja šteneta, zeleni pigment je značajno izbledeo, a boja će verovatno skroz nestati kad bude starija.

Ovaj srećni par podelio je na Fejsbuku slike njihovog zelenog mezimca, a ljudi su bili oduševljeni prizorom pa su tako ovom malom slatkom stvorenju dodelili nekoliko zanimljivih imena - Fiona, kao Šrekova draga princeza, Vasabi, Hulket i Pistaći...

Bonus video: