12.03.2022.

12:57

Foto:

Magazin

ZA RUKE MEKANE KAO PAMUK! Manikirka Bojana otkriva SAVRŠEN RECEPT za piling, a OVO će vas rešiti zanoktica!

Kada se radi o nezi, jedna od veoma bitnih stvari jeste da ne zanemarite vaše ruke. Nežnu kožu, uredne nokte i zanoktice, može imati svaka žena, važno je samo da zna na koji način to može da postigne.

Kao i uvek, savete je najbolje dobiti iz prve ruke, od profesionalaca, pa smo se tako ovaj put oslonili na višegodišnje iskustvo manikirke Bojane Jakovljević.

Bojana već dugi niz godina ulepšava dame u salonima na Žarkovu i Banovom brdu, a jedan od razloga zbog kojeg joj se klijentkinje uvek vraćaju, jeste i taj što redovno prati trendove, kada su nokti u pitanju.

- Veoma je bitno da kažemo da je nega ruku ogledalo nas samih. Ipak, žene koje mnogo rade i kojima su ruke u vodi, slobodno mogu da kažu doviđenja ispucaloj koži i zanokticama. Važno je da žene znaju da je za lepotu ruku bitna koža, zanoktice, kao i sami nokti. Prirodni pilinzi su važni za negu kože, a ovaj je jedan od najefikasnijih:

Informer

Bojana Jakovljević

U činiju sipajte šoljicu maslinovog ulja, tri kašičice maka, jednu kašicica meda i jedan ceđeni limun. Sve to umutiti i utrljati u svoje ruke, staviti najlon kesu na ruke i držati 25 minuta. 

Za zanoktice treba da stavite u jednu teglicu pet AD kapi, 25g kokosovog ulja (pola teglice od 50g) i dodati tri kašicice orahovog ulja. Sve pomešate i mažite svaki dan, tri puta dnevno.

Pored ovih prirodnih maskica, za lepe i sređene nokte, preporučujem gel lak. Možete ga raditi na oko tri nedelje i nema nikakvih štetnih struktura - ističe Bojana.