Autor: Informer.rs

28.03.2022.

10:20

Foto: Informer

Magazin

JEDAN NJEGOV TRENING KOŠTA 70 EVRA Trener iz Dubaia čitaocima Informera detaljno pokazao vežbe za savršeno telo

Cena jednog njegovog treninga košta i do 70 evra, a samo za čitaoce Informera Dujanović je odlučio da pokaže najbolje vežbe za zatezanje tela. 

On je detaljno pokazao i objasnio kako trebate pravilno da radite vežbe kako bi vaše telo do leta bilo zategnuto kao praćka.

- Vežbe možete prilagoditi svom nivou. Za početak radite po 10 ponavljanja, zatim napraviti pauzu do 30-ak sekundi pa pređite na sledeću vežbu. U planku ostanite od 30 do 60 sekundi (zavisi od vaše fizičke spremnosti). Kada završite seriju od ovih pet vežbi, napravite pauzu do 2 minuta pa ponovite ceo ciklus vežbi. Možete krenuti sa tri ciklusa. Vremenom povećavajte broj ciklusa - savetuje Dujanović.

SKLEKOVI

Informer

Sklekovi

Zauzmite ležeci položaj,licem prema podlozi,opruzenih nadlaktica i sa osloncem na šake raširene u širini ramena. U zavisnosti koji tip skleka radite možete i uže i šite. Udahnite i savijajte laktove približavajući grudni koš podlozi bez pregibanja donjeg dela tela. Opružite nadlaktice i zauzmite početni položaj.

ČUČANJ

Informer

ČUČANJ

Stanite u uspravan stojeći stav, stopala su u širini ramena. Spuštajući se u zglobovima kolena i zglobovima kukova, spustate se sve dok vam butine ne budu minimum paralelne sa tlom. Opružajući se u zglobovima kolena i kukova vraćate se u početan stav

ISKORAK

Informer

Iskorak

Iskoračite napred jednom nogom,postavljajući prvo petu na tlo pa onda i celo stopalo.Savijajuči iskoračenom nogom (u zglobu kuka i kolena) spuštajte se sve dok ne dodirnete podlogu kolenom druge noge. Gornji deo tela je uspravan tokom cele vežbe. Vratite se u početni položaj. Ponovite iskorak drugom nogom

IZDRŽAJ

Informer

Izdržaj

Postavite se u početni položaj za sklek i spustite se na podlaktice.Gornji i donji deo tela mora biti prav. Zadržite se u početnom položaju odredjeno vreme.

ISKORAK U STRANU

Informer

Iskorak u stranu

Ova vežba zahteva fleksibilnost i ravnotežu. Izvodi se iz pocetnog uspravnog položaja. Iskorak u stranu bez naginjanja napred i spušta se što bliže tlu sa osloncem na peti. Druga noga ostaje ispravljena. Iz donjeg položaja vraćamo se uz intenzivnu akciju u početni položaj. Ponovote iskorak i drugom nogom.

Inače, vežbe Nenada Dujanovića postale su pravi hit na internetu. On posebno oduševljava pratioce na drutštvenim mrežama kada vežba sa svojom ćerkicom Minjom.