Autor: Informer.rs

09.04.2022.

14:25

Foto: Shutterstock

Magazin

PODSTAKNITE RAST TREPAVICA! Masažom maslinovim ili ricinusovim uljem trepavice mogu brže da rastu i da postanu gušće

U zavisnosti od kvaliteta i stručnosti osobe koja će ih staviti, sa njima vam i do dva-tri meseca neće biti potrebna druga šminka. Ipak, da ne biste strepeli da li će se odlepiti kad ne treba, postarajte se da svoje prirodne trepavice učinite dužim i gušćim.

Dovoljno je da primenite nekoliko kozmetičkih saveta. Najvažnije je da budete strpljivi i da ih redovno negujete.

Da biste podstakli rast trepavica obavezno ih svako veče kada skinete maskaru malo izmasirajte u korenu. Posle toga nekoliko puta preko njih pređite suvom četkicom od stare maskare.

Za brži rast svako veče pre spavanja namažite ih vazelinom, ricinusovim ili maslinovim uljem i ujutro isperite mlakom vodom.

Informer

Trepavice

Postoje i preparati koji podstiču prirodan rast trepavica. Uglavnom su napravljeni na bazi vitamina E, koji ih hrani, jača i daje im elastičnost.

Za lepe trepavice je važno i da promenite način ishrane. Stoga obogatite jelovnik voćem i povrćem i namirnicama bogatim proteinima, a izbegavajte začinjenu i masnu hranu.

Ako mislite da nisu dovoljno guste, mnogo slojeva maskare neće popraviti stvar. Isprobajte sledeći jednostavan trik i videćete da je efekat odličan.

Uvijte trepavice uvijačem prvo u korenu, a zatim i po sredini. Nanesite sloj maskare. Malo bebi-pudera istresite u posudicu i umočite štapić za uši. Potom pređite preko vrhova i korena trepavica, tako da budu u potpunosti prekrivene puderom. Za kraj, nanesite još jedan sloj maskare.

BONUS VIDEO: