03.05.2022.

12:52

Foto: Foto: freepik.com

Magazin

Šta raditi kad vam se UMRSI KOSA U ČVOR? Ovim jednostavnim TRIKOM ćete rešiti i najgoru zapetljanciju!

Jedna od najvažnijih stvari na šta žene obraćaju posebnu pažnju, jeste njihova kosa

Međutim, nekada, usled neadekvatne nege, mogu se desiti i problemi, poput čestog mršenja kose, koja ponekad mora i da se odseče. 

Ipak, kako ne biste odmah posezale za makazama, ne bi bilo loše da primenite trik profesionalnih frizera.

- Kosa je zbog raznih preparata matirana, a to je ujedno i posledica pogrešnog nanošenja proizvoda. Ako niste stavili dovoljno regeneratora ili ne koristite odgovarajući proizvod, kosa se može zapetljati u čvorove - pojašnjava Takiša Sturdivant Dru, frizerka poznatih i dodaje kako i način na koji spavate može dovesti do zapetljanja kose, posebno će na to uticati ako se stalno u krevetu okrećete.

Informer

kosa

Kako biste to izbegli, poznati frizer Antoni Kol, kaže kako bi kosu trebalo da zavežete u niski rep i nemojte prejako stisnuti gumicom. Možete kosu vezati svilenim šalom ili maramom. Takođe savetuje i da spavate na svilenoj jastučnici.

KAKO RASPETLJATI ČVOR U KOSI 

Najbolje rešenje, prema rečima stručnjaka je da na deo kose koji se zapetljao, nanesete regenerator ili masku za kosu. Primite deo kose u ruku i lagano, pokretima prema gore, prolazite češljem. Kada ste raspetljali kosu, operite je šamponom i opet nanesite regenerator. Pre nego kosu raščešljate, možete opet naneti regenerator u spreju. 

Bez obzira kakva je vaša kosa, ovaj trik bi trebalo da deluje, važno je samo da koristite odgovarajuće regeneratore.

BONUS VIDEO: